Marilyon Monroe’nun eşyaları satılıyor: İkonik elbisesi 200 bin dolar

Marilyn Monroe'ya ait eşyalar, hayatı ve kariyerini kapsayan bir koleksiyonun parçası olarak mart ayında açık artırmaya çıkıyor. Yıldız oyuncunun "The Seven Year Itch" filminde giydiği elbisenin 200 bin dolara satılması bekleniyor.

Kültür Sanat 7 Ocak 2024
Bu haber 7 ay önce yayınlandı

Hollywood tarihinin en büyük yıldızlarından Marilyn Monroe’ya ait eşyalar, hayatı ve kariyerini kapsayan bir koleksiyonun parçası olarak mart ayında düzenlenecek bir açık artırmayla yeni sahiplerini bulacak. Satılacak eşyalar arasında elbiseler, özel yapım rujlar ve oyuncunun film setlerinde çekilmiş fotoğrafları da yer alıyor.

Müzayedeki koleksiyonun en pahalı parçası 1955 yapımı ‘The Seven Year Itch’ filminin çekimlerinde Marilyon Monroe’nun giydiği siyah bir gece elbisesi.
Bu elbisenin 200 bin dolara alıcı bulması bekleniyor. Efsane oyuncunun açık artırmaya çıkarılan diğer kıyafetlerinden biri de Life dergisinin Aralık 1958 sayısında yer alan bir resim için giydiği saten lavanta rengi bir mayo. 40 bin dolar bedel biçilen mayo şifon kuşaklarla süslenmiş.

Marilyn Monroe’nun özel gecede giydiği kıyafet de satılık

Müzayedede ayrıca Marilyın Monroe’nun 1962 yılında eski ABD Başkan John F. Kennedy’nin doğum günü galasına katıldığında kendisine verilen orijinal program ve bilet koçanı da yer alıyor. Tarihin en ikonik alanlarından Oyuncunun etkinlikten hemen önce diktirdiği şeffaf ve dar Jean Louis elbisesini giyerek başkana Happy Birthday şarkısıyla serenat yapmıştı.

Diğer parçalar arasında Marilyn Monroe’nun futbol topunu tekmelerken çekilmiş fotoğrafının yanı sıra ‘River Of No Return’ ve ‘Erkekler Sarışınları Sever’ filmlerinin setlerinde çekilmiş kareler ve altın tonlu bir kılıf içinde Elizabeth Arden rujunun özel bir tonu yer alıyor. Müzayedede 2017 yılında hayatını kaybeden Playboy dergisinin kurucusu Hugh Hefner’e ait eşyalar da yer alacak. Sanat eserlerinin yanı sıra Hefner’in giydiği kıyafetler, bir sigara ceketi, ipek pijama, terlik ve tütün piposu da yer alıyor.

Hugh Hefner ve Marilyn Monroe 1926 doğumlu ve iki Hollywood ünlüsü de Los Angeles’taki Pierce Brothers Westwood Village Memorial Park’taki mezarlarda yan yana yatıyor; Hefner 1992’de efsane oyuncunun mezarının yanındaki mezarlığı 75.000 dolara satın almıştı. Hollywood film yıldızı 1962’de 36 yaşında ölürken Hefner ise 2017’de 91 yaşında öldü.

Marilyn Monroe, Başkan Kennedy'i aramış ama telefona Jackie çıkmışMarilyn Monroe, Başkan Kennedy’i aramış ama telefona Jackie çıkmış

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.