Playboy’un Marilyn Monroe’lu ilk sayısı rekor fiyata satıldı

Playboy'un ilk sayısı açık artırmada satıldı. Marilyn Monroe'nun fotoğraflarının yer aldığı dergi 6500 dolara yeni alıcısının oldu. Derginin kurucusu Hugh Hefner'in koleksiyonundaki ilk sayının yanı sıra Monroe'nun kıyafetleri de satıldı.

Kültür Sanat 16 Nisan 2024
Bu haber 5 ay önce yayınlandı

Marilyn Monroe efsanesi eskimiyor. Playboy dergisinin kurucusu Hugh Hefner’ın koleksiyonunda yer alan sanatçıya ait eşyalar bir açık artırmada satışa çıktı. Kapağında Hollywood yıldızının bulunduğu Playboy’un ilk sayısı açık artırmada büyük ilgi gördü. 20. yüzyılın fenomen dergilerinden Playboy’un ilk sayısı 6500 dolara yeni alıcısını buldu.

İflah olmaz Marilyn Monroe sevdalısı Hefner

Aralarında iletişim olmasa da Hugh Hefner hayatı boyunca sıkı bir Marilyn Monroe tutkunu olarak bilindi. Bu sevda öylesine büyüktü ki Hefner hayatı boyunca Hollywood yıldızının mezarının yanına defnedilmek için mücadele verdi. Bunu başaramasa da hayatı boyunca oyuncuya ait özel eşyaları biriktirdi. Bu zengin koleksiyona ait eşyaların satışa çıktığı Los Angeles’taki Julien’s Auctions açık artırmasında dört milyon dolarlık gelir elde edildi.

Marilyn Monroe’nun giydiği pembe Pucci elbise açık artırmada satılan eşyalardan biriydi. Elbise tahminlerin birkaç kat üstünde bir bedelle tam 325 bin dolara satıldı. Hollywood yıldızının özel eşyalarının yanı sıra açık artırmada heykeltıraş Richard Hunt, Milton Resnick, Pablo Picasso ve Joan Miró’nun eserleri de satıldı.

Basquiat tablosu açık artırmaya çıkıyor: Beklenti 30 milyon dolarBasquiat tablosu açık artırmaya çıkıyor: Beklenti 30 milyon dolar

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.