Marquez’in ‘Ben ölünce yayınlansın’ dediği roman çıkıyor

Gabriel Garcia Marquez'in ölümünden sonra yayınlanmasını vasiyet ettiği romanı okurla buluşuyor. 17 Nisan 2014'te hayatını kaybeden Kolombiyalı yazarın romanı 'En agosto nos vemos' ölümünün 10. yıldönümünde yayınlanacak. Türkçe'ye "Ağustosa kadar" diye çevrilebilecek roman 12 Mart'ta raflarda.

Kültür Sanat 21 Ekim 2023
Bu haber 6 ay önce yayınlandı

Kolombiyalı yazar Gabriel Garcia Marquez’in daha önce hiç yayınlanmayan bir romanı okurla buluşacak. 12 Mart 2024’te yayınlanacak ‘En agosto nos vemos’ adlı roman yazarın vasiyeti gereği ölümünün 10. yıldönümünde raflarda yerini alacak. Roman Ana Magdalena Bach adlı bir kadının hayatını kaybeden annesinin yaşadığı adayı onun her ölüm yıldönümünde ziyaret etmesini konu ediniyor.

Marquez’in çocuklarının rızasıyla yayınlanıyor

1982 yılında Nobel Edebiyat Ödülü kazanan Gabriel Garcia Marquez’in romanı yıllardır Teksas Üniversitesi’nde muhafaza ediliyordu. Daha doğrusu arşivde kilitli tutuluyordu. Yazarın bu son romanı çocukları Rodrigo ve Gonzalo Garcia Barcha’nın izniyle okurlarla buluşacak. 1999 yılından bu yana varlığı bilinen roman hakkında çeşitli spekülasyonlar vardı. Hakkında tam manasıyla tamamlanmadığı yönündeki iddialar da bulunan romanın yayınlanmasına yazarın ailesi pek de sıcak bakmıyordu. Ancak yayınevinin hazırladığı taslak belli ki aileyi de ikna etmiş.

Gabriel Garcia Marquez’in ailesi kitap hakkında yaptıkları ortak açıklamada “Ölümünden neredeyse 10 yıl sonra bir kez daha okuduğumuzda metnin çok sayıda ve çok keyifli meziyetleri olduğunu ve Gabo’nun eserlerinin en seçkinlerinin tadını çıkarmayı engelleyecek hiçbir şey olmadığını keşfettik” dedi.

20. yüzyılın en önemli yazarlarından biri kabul edilen Gabriel Garcia Marquez’in yeni kitabı okurlarda da heyecan yarattı. Romanın 150 sayfa tutacağı kamuoyuna açıklanan az sayıdaki detaydan biri. İlk olarak Latin Amerika’da ve İspanyolca yayınlanacak olan kitabın diğer dillere ne zaman çevrileceği ise şimdilik açıklanmadı. Dolayısıyla Türkiye’de de yayın tarihi henüz bilinmezliğini koruyor.

Raf Gezgini Nobelli yazar Jon Fosse'nin kitaplığına bakıyorRaf Gezgini Nobelli yazar Jon Fosse’nin kitaplığına bakıyor

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.