Matrix dönüyor ama Neo meçhul

The Matrix Resurrections ile yıllar sonra izleyicinin karşısına çıkan Matrix'in beşinci filmi geliyor. Yapımcılar filmin çekileceğini duyurdu. Ancak Neo karakterini canlandıran Keanu Reeves'in yeni filmde olup olmayacağı belli değil.

Kültür Sanat 5 Nisan 2024
Bu haber 4 hafta önce yayınlandı

Yapımcılar beklenen haberi verdi. 1999 yılında hayatımıza giren ve o tarihten bu yana sinema tarihinin en önemli bilim kurgu yapımlarından biri kabul edilen seri devam edecek. Son olarak 2021 yılında ‘The Matrix Resurrections’ adıyla izleyiciye buluşan fenomen yapımın beşinci filmi geliyor. Matrix’in yapımcıları serinin beşinci filmi için hazırlıklara başladıklarını açıkladı. Ancak filme dair aydınlanmaya muhtaç çok soru var. Bunlardan biri Neo karakterini canlandıran Keanu Reeves’in yeni filmde olup olmayacağı.

Matrix kadrosu şimdilik belli değil

Seride Neo ile Trinity karakterlerine hayat veren Keanu Reeves ile Carrie-Anne Moss’un beşinci filmdeki akıbeti hakkında herhangi bir açıklama yapılmadı. ‘Matrix’ serisiyle özdeşleşen oyuncunun beşinci filmde de yer alması konusunda sinemaseverlerden yoğun istek var.

Matrix serisi beşinci filmiyle bir ilke de imza atacak. ‘Marslı’ filmini yöneten Drew Goddard yönetmen koltuğuna geçecek. Böylece ilk kez serideki bir filmi Wachowski kardeşlerden biri yönetmeyecek. Serideki dördüncü filmin yapımcısı olan Lana Wachowski yeni filmde de aynı görevi üstlenecek.

Keanu Reeves yazar oldu, ilk romanını yayınlayacakKeanu Reeves yazar oldu, ilk romanını yayınlayacak

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.