Merakla beklenen tarihi açıklandı: Dune için son bir ay

İlk filmi gişe rekorları kırarak altı Oscar Ödülü kazanan 'Dune'un yeni bölümü 'Dune: Çöl Gezegeni Bölüm İki'nin gösterim tarihi belli oldu. Yüzde100 Imax ile çekilen film Türkiye'de 1 Mart'ta izleyiciyle buluşacak.

Kültür Sanat 30 Ocak 2024
Bu haber 6 ay önce yayınlandı
Frank Herbert'ın romanından uyarlanan yapım 1 Mart'ta gösterime giriyor.

‘Dune’ devam filmiyle seyirciyle buluşmaya hazırlanıyor. Frank Herbert’ın ünlü romanından uyarlanan ‘Dune: Bölüm İki’ 1 Mart’ta izleyiciyle buluşacak. Herbert’ın romanından uyarlama filmin senaryosunu Denis Villeneuve, Frank Herbert ve Jon Spaihts birlikte kaleme aldılar. Ödüllü film yönetmeni Denis Villeneuve’e yapımcılığı da üstlendiği ikinci bölümünde Mary Parent, Cale Boyter, Patrick McCormick ve Tanya Lapointe eşlik ediyor.

Dune müzikleri Hans Zimmer imzası taşıyor

Ailesini yok eden komploculara karşı başlattığı intikam savaşında Chani ve Fremen’lerle birleşen Paul Atreides’in efsanevi yolculuğu anlatan ikinci bölümde Paul hayatının aşkıyla bilinen evrenin kaderi arasında seçim yapma durumunda kalırken yalnızca kendisinin öngörebileceği korkunç bir geleceği engellemeye çalışacak.

İlk filmde de yer alan ‘Call Me by Your Name’ ile büyük bir tanınırlığa kavuşan yıldız oyuncu Timothée Chalamet, Paul Atreides rolü ile yine karşımıza çıkıyor. Zendaya (Chani), Rebecca Ferguson (Lady Jessica Atreides), Javier Bardem (Stilgar), Josh Brolin (Gurney Halleck), Stephen McKinley Henderson (Thufir Hawat), Charlotte Rampling (Anne Mohiam), Dave Bautista (Glossu Rabban Harkonnen) ve Stellan Skarsgård (Baron Vladimir Harkonnen) gibi isimler ikinci filmin kadrosunda yer alıyor. Filmin müziklerini ise Oscar ödüllü besteci Hans Zimmer yapıyor.

Johnny Depp yönetiyor, Al Pacino oynuyorJohnny Depp yönetiyor, Al Pacino oynuyor

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.