Met Gala’da yok yok: Jennifer Lopez, Chris Hemsworth, Zendaya

Yılın merakla beklenen buluşmalarından Met Gala'ya dair detaylar belli oluyor. Bu yılki organizasyonda Jennifer Lopez, Zendaya, Chris Hemsworth ve Bad Bunny eş başkanlığı üstlenirken gecenin teması 'Zamanın Bahçesi' olarak açıklandı.

Kültür Sanat 18 Şubat 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı
Zendaya, Chris Hemsworth ve Jennifer Lopez.

New York’taki Metropolitan Sanat Müzesi 6 Mayıs’ta yapılacak yılın en büyük bağış toplama etkinliği Met Gala’nın eş başkanlarını belirledi. Rapçi Bad Bunny, ‘Dune 2’ ile gündemde olan oyuncu Zendaya, latin popun yıldızı Jennifer Lopez, ve aktör Chris Hemsworth, bu yılki organizasyonun eş başkanları olacak. Bu isimler Vogue dergisinin uzun yıllardır genel yayın yönetmenliğini yapan Anna Wintour ile birlikte etkinliğe başkanlık edecek.  Organizasyonun sponsorluğunu TikTok üstlenirken platformun CEO’su Shou Chew, Loewe’nin kreatif direktörü Jonathan Anderson’ın yanında onursal başkan olarak görev yapacak.

‘Zamanın Bahçesi’ temasıyla gerçekleştirilecek bu yılki Met Gala’da bazıları mankenlerin üstünde sergilenemeyecek kadar kırılgan 250 parça yer alacak. Küratörlüğünü Andrew Bolton’un üstlendiği ‘Uyuyan Güzeller’ adlı etkinlik yapay zekâ, video animasyonu, kokular ve ışık projeksiyonu teknolojilerini bir araya getirerek izleyiciye sürükleyici ve çok duyulu bir deneyim yaşatacak. Sergi 17. yüzyıl Elizabeth dönemine ait son derece narin bir korsaj elbiseye de ev sahipliği yapacak. Gecenin temasını yansıtan ‘Zamanın Bahçeleri’ ilhamını J.G. Ballard’ın kısa öyküsünden alıyor.

Yazar J. G. Ballard’ın 1962 tarihli kısa öyküsü bir kontesin villasında yaşananlara ve geçici güzellik kavramına değiniyordu. New York’ta her yıl ilgiyle takip edilen Met Gala aktör Chris Hemsworth dışında diğer eş başkanları daha önceki senelerde de ağırlamıştı.

Prince'ten Michael Jackson'a Super Bowl'un unutulmaz şovlarıPrince’ten Michael Jackson’a Super Bowl’un unutulmaz şovları

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.