Michael Jackson’ın kayıtlarının satışına mahkemeden veto

Popun kralı Michael Jackson'ın nadir kayıtlarının satışa çıkarılmasını mirasçıları engelledi. 2009 yılında hayatını kaybeden Jackson'ın stüdyo kayıtlarının açık artırmada satılması bekleniyordu. Mahkeme, mirasçıları haklı buldu.

Kültür Sanat 25 Aralık 2023
Bu haber 9 ay önce yayınlandı

Popun kralı Michael Jackson’ın az bilinen kayıtlarının açık artırmaya çıkmasına mirasçıları izin vermedi. 2009 yılında 50 yaşındayken hayatını kaybeden efsane müzisyenin adın geçen kayıtları 1994 tarihli. Geçen ay Gotta Have Rock and Roll adlı müzayede evi, az bilenen bu kayıtları satıışa çıkarmak istemişti.

Michael Jackson’ın 1994 yılında New York’ki The Hit Factory’de kaydedildiği iddia edilen iki düzineden fazla kayıtların her birinin 4 bin dolardan satışa çıkması planlanıyordu. Ancak popun kralının mirasçıları ve onların avukatları kayıtların izinsiz bir şekilde alındığını iddia ediyor. Üstelik avukatlar bu konuda ısrarcı. 29 Kasım’da Billboard dergisinde bir yazı yazan mirasçıların avukatı Jonathan Steinsapir, kayıtları açık artırmaya çıkarma konusunda her türlü çabayı durdurmasını ve ivedi bir biçimde kendilerine iade edilmesini talep etti.

‘Kayıtlar Michael Jackson’ın mirasçılarınındır’

Mirasçıların avukatı Jonathan Steinsapir, Billboard’da yayınlanan mektubuna şu sözlerle devam etti: “Ne Michael Jackson ne plak şirketi Sony Music Entertainment, adı geçen The Hit Factory’deki veyahut herhangi bir başka herhangi bir yere kayıtlardaki ana kasetleri hiçbir zaman satmadı; dağıtmadı da. Adı geçen kayıtlar tartışmasız bir şekilde üçüncü kişiler tarafından çalındı ​​veya başka bir şekilde izinsiz olarak alındı. Bu yüzden bahsi geçen kayıtlar tamamen mirasçılarındır”

Avukat Jonathan Steinsapir’in bu talebine New York merkezli Gotta Have Rock and Roll müzayede evi, karşılık vermeyeceğini açıkladı. Avukatın iddialarını da reddeden mzüayede evi geri adım atmadı. Müzayede evinin bu tutumu sonrası mahkeme, tarafların uzlaşmaması üzerine Michael Jackson’a ait ‘New Jelly’, ‘Oh Love’, ve ‘Doing What My Heart’ adlı eserlerinin çoğaltılmasına izin vermedi.

Evgeny Grinko: İstanbul'da çay içmeyi çok seviyorumEvgeny Grinko: İstanbul’da çay içmeyi çok seviyorum

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.