Miles Cyrus Flowers ile 2023’e damga vuruyor

Miley Cyrus sene başında yayınladığı 'Flowers' şarkısıyla yılın en çok dinlenen müzisyeni olmayı başarmış durumda. Cyrus'u, İngiliz müzisyen 'Escapism' şarkısıyla Raye takip ediyor. En çok dinlenen albümlere baktığımızda ise zirvede The Weeknd, nam-ı diğer Abel Tesfaye yer alıyor.

Kültür Sanat 8 Temmuz 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı
Miley Cyrus'un ocak ayında yayınladığı teklisi 'Flowers' yılın en çok dinlenen şarkısı olmayı sürdürüyor.

Miles Cyrus, pop müziğe damgasını vurmaya devam ediyor. Müzisyenin 13 Ocak’ta yayınladığı şarkısı ‘Flowers’ aylardır en çok dinlenen şarkı olmayı sürdürüyor. 10 hafta kesintisiz bir şekilde zirvede kalan şarkı, Spotify’da şu ana kadar 1 milyar 260 milyon kez dinlendi. Miley Cyrus’un 2023’ün ilk altı ayına yayılan bu başarısına en çok yaklaşabilen isim ‘Escapism’ şarksıyla İngiliz müzisyen Raye oldu. Onu da ‘Kill Bill’ şarkısıyla SZA takip etti.

Miley Cyrus ile The Weeknd arasında rekabeti

Miley Cyrus ‘Flowers’ adlı teklisiyle yakaladığı başarının bir benzerini de The Weeknd ya da artık telaffuz etmemizi istediği gerçek adıyla Abel Tesfaye, ‘The Highlights’ albüyle yakaladı. Tesfaye’nin kariyeri boyunca sevilen şarkılardan oluşan albüm, 2023’ün ilk ayına damgasını vurdu. Ancak özellikle İngiltere gibi ülkelerde güncel olmayıp da artık klasikleşmiş şarkılar da dikkat çekici bir seviyede başarı gösteriyor. Hatta kalıcı listelere efsane müzisyenlerin klasikleşen çalışmalarının daha fazla ilgi gördüğünü söylesek abartmış olmayız.

Miley Cyrus teklisi dünya genelinde en çok dinlenen isim olurken yıllara meydan okuyan şarkılarıyla Elton John ve Fleetwood Mac gibi efsaneler ‘Greatest Hists’ konseptli albümleriyle listelerde adlarından söz ettirmeye devam ediyor. Bu isimlerinden biri de Amerikalı ünlü rapçi Eminem.

Miley Cyrus’un teklisiyle zirvede yer aldığı 2023’te en çok satan albümlere baktığımızda ise bu yıl yayınlanan sadece iki albümün listeye girebildiğini görüyoruz. Lewis Capaldi’nin ‘Broken By Desire To Be Heavenly Sent’ albümü altıncı, Ed Sheeran’ın ‘Subtract’ albümü ise en çok satan sekizinci albüm olmayı başarmış durumda. Taylor Swift ‘Midnights’ albümüyle en çok satanlar listesinde 16. sırada yer aldı.

10Haber'den İstanbul Caz Festivali rehberi10Haber’den İstanbul Caz Festivali rehberi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.