The Weeknd öldü! Yaşasın Abel Tesfaye

The Weeknd 2010'dan bu yana inşa ettiği müzikal personasını sonlandıracağını açıkladı. Kanadalı müzisyen gerçek ismi olan Abel Tesfaye ile anılmak istiyor. BluTV'den de yayınlanacak olan ilk dizi deneyimi 'The Idol' öncesi bir röportaj veren müzisyen bu değişiklik için 'artık zamanı gelmişti' dedi.

Kültür Sanat 13 Mayıs 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

The Weeknd, lâkabından sıkıldı. Grammy ödüllü müzisyen kariyerine gerçek adı Abel Tesfaye ile devam decek. Verdiği röportajda şu an bir arınma dönemi içerisinde olduğunu belirten Kanadalı müzisyen yeni kararını da bu çerçevede aldığını belirtti. W Magazine’e açıklamalarda bulunan 33 yaşındaki sanatçı, mevcut müzisyen kimliğini öldürmek istediğini de ifade etti.

‘The Weeknd dönemini kapatma zamanı geldi’

Son dönemin en başarılı müzisyenleri arasında gösterilen ve Spotify’ın en çok dinlenilen isimler listesinde yer alan The Weeknd, pardon Abel Tesfaye, bu değişikliği yapmak için doğru zaman olduğunu söyledi. Tam adıyla Abel Makkonen Tesfaye, ‘Starboy’ ile büyük bir dinleyici kitlesine ulaşmayı başarmıştı.

2015’te yayınladığı ‘Beauty Behind the Madness’ albümünde yer alan ‘Often’ şarkısının altyapısında ‘Ben Gene Sana Vurgunum’ şarkısını kullanan Abel Tesfaye, Türkiye’de de geniş bir dinleyici kitlesine sahip. Şarkı yayınlandığı günden bu yana Spotify’da 800 milyon kez dinlendi. Böylece Sabahattin Ali’nin şiiri ve Ali Kocatepe’nin bestesi yüzlerce milyon insana ulaştı.

İlk oyunculuk deneyimi için de geri sayım devam ediyor

‘Avatar’ filminin müziklerine imza atan Abel Tesfaye nam-ı diğer The Weeknd, son olarak Future ile birlikte nisan ayında yaptıkları ‘Double Fantasy’ isimli teklisini dinleyicilerle buluşturmuştu. The Weeknd, 4 Haziran’dan itibaren BluTV’den de yayınlanacak olan ‘The Idol’ dizisiyle izleyici karşısına çıkacak. Tesfaye bu ilk oyunculuk deneyiminde başrolü Lily Rose Depp ile paylaşacak.

Dünyanın merakla beklediği ‘The Idol’ için geri sayım

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.