mor ve ötesi’nden kadına şiddet mesajı: Erkeklerin üstüne düşen çok şey var

İstanbul Festivali'nin dün akşamki konuğu mor ve ötesi'ydi. Binlerce müzikseverin izlediği konserde Harun Tekin, eşi tarafından öldürülen Serpil Gül'ü andı "Erkeklerin üstüne düşen çok şey var" dedi. Ardından da Filenin Sultanları'nı tebrik etti.

Kültür Sanat 11 Ağustos 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı

Bundan 10 yıl önce denizin toprakla doldurulması sonucu olşturulan Yenikapı’daki etkinlik alanı uzun süre siyasi mitinglerle anılıyordu. Bununla birlikte zaman zaman yöresel günler gibi etkinlikler için de kullanılan alanda son üç yıldır iddialı konserler düzenleniyor. Bunlardan bir yenisi dün akşam gerçekleşti. Türk rock müziğinin en sevilen topluluklarından mor ve ötesi binlerce müzikseverle buluştu.

Akşamüzeri artmaya başlayan kalabalık büyük an için sabırsızlanıyordu. mor ve ötesi Beşiktaş Tüpraş Stadyumu’nda iki yıl önce verdiği o unutulmaz konser sonrası yeniden bu denli kalabalık bir konser için sahneye çıkacaktı. İlk gençlik yıllarını 2000’lerin başlarında yaşamış yani bir nevi mor ve ötesi ile birlikte büyümüş kitlenin yanı sıra daha lise ya da üniversite çağındaki müzikseverler de havanın kararması ve konserin başlamasını bekliyordu. 18 Ağustos’a kadar devam edecek İstanbul Festivali kapsamında bugüne kadar Mabel Matiz, Duman ve DJ Tiesto gibi isimler bu dev alanda sahne almıştı. Şimdi sıra mor ve ötesi’ndeydi.

Harun Tekin’den kadın cinayetlerine tepki

Daha hava kararmadan büyük oranda dolan alana mor ve ötesi çıkmadan önce bir jenerik sesi duyuldu. Binlerce müzikseverin beklediği o an gelmişti. Grup büyük bir coşkunun eşliğinde sahnedeydi. Önce ‘Oyunbozan’ söylendi sonra ‘Aşk İçinde’ ve ‘Araf’.

Yenikapı’da binlerce müziksever hep bir ağızdan mor ve ötesi şarkılarını söyledi.

Konserde şarkı arasında mikrofona yönelen Harun Tekin kadın cinayetlerine değindi. Tekin: Bir kadın, bir erkek tarafından sadece boşanmak istediği için öldürüldü. (Serpil Gül) Bu çok acı bir şey fakat bir yandan da voleybol Milli Takımımız dördüncü oldu. Bu iki dünya da bizim. İkisini birden yaşamak çok zor, erkeklerin üstüne düşen çok şey var” dedi.

Kapanış klasikle: Bir Derdim Var

Harun Tekin’in bu mesajı seyircilerden büyük alkış alırken konser ‘Adamın Dibi’ şarkısı sonrasında ‘Melekler Ölmez’ ile devam etti. Hafızalarda yer etmiş şarkılar her yaş grubunun dilinde. Mazide kalan Eurovision maceramızın unutulmaz şarkılarından ‘Deli’, ve 20. yaşını kutlayan ‘Dünya Yalan Söylüyor’ albümünün artık klasikleşen her şarkısı çalınırken coşku daha da arttı. ‘Cambaz’, ‘Re’, ‘Yaz Yaz Yaz’ ve ‘Daha Mutlu Olamam’ı söyleyen mor ve ötesi, seyirciye el sallayıp sahneden ayrıldlı. Ancak bu kuşkusuz bis için bir hazırlıkta. Zira daha ‘Bir Derdim Var’ söylenmemişti. Şarkının ilk notasının duyulmasıyla birlikte muhtemelen etraftaki semtlerde de yankılanan bir uğultu oluştu. Yenikapı’daki konser alanını dolduran binlerce müziksever, ‘Bir Derdim Var’ı hep birlikte seslendirdi.

Çileli dönüş yolculuğu

Bu kez gerçekten veda vaktiydi. İki saatlik bu müzik şöleni sonrası seyirciler koşar adımlarla Yenikapı Metro ve Marmaray duraklarına doğru yürümeye başladı. Gerçi, daha konser bitmeden bunu yapanlar da vardı. Cumartesi olması seebiyle metro sabaha kadar kesintisiz bir şekilde seferlerine devam ederken Marmaray da İstanbul’un enerjisine hiç yakışmayan o külkedisi tavrına ara veriyor. Malum geceyarısı dendi mi Marmaray son seferini yapar. Hem metro hem Marmaray’ın seferleri devam etse de aynı saatte sona eren Fenerbahçe-Adana Demirspor maçının kalabalığı da geceye katılınca İstanbul geceyarısından sonra adeta iş çıkışı kalabalığını yaşadı. Özellikle Marmaray’ın sefer sayılarını artırması çile halini alan dönüş yolculuğuna deva olacaktır.

Aziz Öfke James Hetfield 61 yaşındaAziz Öfke James Hetfield 61 yaşında

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.