MTV Avrupa Müzik Ödülleri iptal edildi: Bu bir yas anıdır

5 Kasım'da Paris'te düzenleneceği açıklanan MTV Avrupa Müzik Ödülleri, Orta Doğu'da yaşanan insanlık dramı nedeniyle iptal edildi. Yapılan açıklamada "İsrail ve Gazze’deki yıkıcı olayların yaşanmaya devam ettiğini izlerken kaybedilen binlerce hayatla birlikte bu artık bir yas anıdır" dendi.

Kültür Sanat 22 Ekim 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
Taylor Swift, Time dergisi tarafından 2023'te Yılın Kişisi seçilmişti.

Taylor Swift, Olivia Rodrigo, Miley Cyrus ve Nicki Minaj gibi isimlerin güçlü adaylar olarak öne çıktığı MTV Avrupa Müzik Ödülleri iptal edildi. 5 Kasım’da Paris’te düzenlenmesi planlanan ödül gecesi Gazze’de yaşanan insanlık dramı sonrası iptal edildi. Organizasyon yetkilileri tarafından Filistin-İsrail çatışması sonrası dünyanın her köşesinden seyahat eden binlerce çalışanın, ekip üyesinin, sanatçı ve müzikseverin ulaşımında sorunlar yaşanabileceği hatırlatıldı.

MTV Avrupa: Yıkıcı olaylar yaşanmaya devam ediyor

Organizasyonun iptal edildiğini açıklayan MTV Avrupa yetkilileri yas vurgusu da yaptı. Yapılan açıklamada “İsrail ve Gazze’deki yıkıcı olayların yaşanmaya devam ettiğini izlerken kaybedilen binlerce hayatla birlikte bu artık bir yas anıdır” dendi. Geçen yıl Almanya’nın Düsseldorf kentinde düzenlenen ödül törenine Taylor Swift dört dalda kazandığı ödüllerle damga vurmuştu. Bu yılki ödüllerin de en büyük favorisi konumunda olan Taylor Swift’in üç Grammy ödüllü 20 yaşındaki genç yıldız Olivia Rodrigo ile yarışması bekleniyordu.

Taylor Swift son olarak geçen ay düzenlenen MTV Video Müzik Ödülleri’ne de damga vurmuştu. Her yıl video ve müzik dalında en iyilerin seçildiği MTV Video Müzik Ödülleri New Jersey’de düzenlenen törende sahiplerini bulurken, dokuz dalda ödül alan 33 yaşındaki yıldız geceye damgasını vurmuştu. Öte yandan Kolombiyalı yıldız Shakira ise sahne gösterisiyle gecede adından söz ettiren bir diğer isim oldu.

Müzik Radarı hatırlatır: Barış için söylenen şarkılarMüzik Radarı hatırlatır: Barış için söylenen şarkılar

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.