Taylor Swift belgeselinin ilk üç gün hasılatı 123.5 milyon dolar

Taylor Swift'in 13 Ekim'de gösterime giren konser belgeseli 'Eras Tour' rekora koşuyor. İlk hafta sonunda ABD'de 96 milyon dolarlık hasılat elde edilen film, dünya genelinde 123.5 milyon dolarlık gelir elde etti. Film Türkiye''de 3 Kasım'da vizyona girecek.

Kültür Sanat 18 Ekim 2023
Bu haber 7 ay önce yayınlandı

Taylor Swift, Eras Tour turnesiyle her anlamda tarih yazmaya devam ediyor. Yıllardır merakla beklenen turnesine Amerika Birleşik Devletleri’nden başlayan ve farklı kıtalarda devam eden 33 yaşındaki müzisyen, bu yolculuğu bir konser belgeseline de dönüştü.

‘Eras Tour’ adıyla ABD’de gösterime giren filmi ilk hafta sonu 96 milyon dolarlık hasılatıyla ABD’de en yüksek konser filmi açılış rakamını elde etti. Bu aynı zamanda, 2019’da 96,2 milyon dolarla çıkış yapan ‘Joker’den sonra en yüksek ekim ayı açılış rakamı anlamına da geliyor. ‘Eras Tour’ filmi 3 Kasım’da Türkiye’de de gösterime girecek.

ABD dışında belgesele ilgi düşük

13 Ekim’de 100 ülkede gösterime giren belgesele en yoğun ilgi ABD’de gerçekleşti. Çünkü filmi ABD dışındaki hasılatı 30 milyon dolarda kaldı. Dünya genelinde filmin toplam hasılatı 123.5 milyon dolar.

Öte yandan turnesine kısa bir ara veren Taylor Swift, geniş kapsamlı turnesine kasım ayı itibarıyla Latin Amerika’dan devam edecek. Amerikalı müzisyenin turnesinin bu ayağındaki ilk durağı ise Buenos Aires olacak. Arjantin’in başkentinde üç gün üst üste sahne alacak olan 33 yaşındaki yıldız ardından Brezilya’ya geçecek. Bugüne kadar çok sayıda efsanevi konsere ev sahipliği yapan Rio de Janeiro’da sahne alacak olan müzisyen burada da üç gün performans sergileyecek.

Dünyanın neredeyse yarısı The Weeknd'in şarkısını dinlemişDünyanın neredeyse yarısı The Weeknd’in şarkısını dinlemiş

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.