MUBI Fest sürprizi: İstanbul Modern’de eleştirmenlerin en iyisi ‘Sararmış Yapraklar’

Meksika ve Latin Amerika kentlerinde gerçekleştirilen MUBI Fest Türkiye'de ilk defa 22-24 Aralık'ta İstanbul Modern'de düzenlenecek. Festivalde FIPRESCI'nin yılın en iyi filmi seçtiği 'Sararmış Yapraklar' filmi de var.

Kültür Sanat 8 Aralık 2023
Bu haber 9 ay önce yayınlandı
'Sararmış Yapraklar' 2023 Cannes Film Festivali’nde 'Jüri Ödülü’nü ve bu yılki Uluslararası Eleştirmenler Birliği’nin (FIPRESCI) 'Büyük Ödülü'nü kazandı.

İlk kez  geçen yıl Sao Paulo’da gerçekleşen MUBI Fest Şili başkenti Santiago, Kolombiya başkenti Bogota, Arjantin’de Buenos Aires ve Meksiko şehirlerinden sonra bu yıl ilk kez İstanbul’da düzenleniyor. 22-24 Aralık tarihleri arasında İstanbul Modern Sinema’da gerçekleşecek etkinlik bir Türkiye prömiyerine de ev sahipliği yapacak. Michel Franco imzalı “Hatır / Memory’ Türkiye’de ilk kez gösterilmeye hazırlanırken bunun dışında altı yapım da izleyiciyle buluşuyor.

MUBİ Fest ile yılın öne çıkan yapımları İstanbul Modern’de

İstanbul’da ilk kez gerçekleşecek MUBİ Fest kapsamında 23 Aralık Cumartesi günü Charlotte Wells’in çekimleri Marmaris’te gerçekleşen ve büyük ilgi gören ‘Güneş Sonrası / Aftersun’, Wim Wenders’in ‘Mükemmel Günler / Perfect Days’ ve Aki Kaurismaki’nin bol ödüllü ‘Sarmamış Yapraklar / Fallen Leaves’ filmi gösterilecek.

MUBİ Fest’in ikinci gününde ise Michel Franco’nun ‘Hatır / Memory’ filmi Türkiye prömiyerini yaptıktan sonra Molly Manning Walker’ın ‘Nasıl Seks Yapacağız / How to Have Sex?’ ve son olarak da Sofia Coppola’nın Elvis Presley hayranlarıyla arasını açan ‘Priscilla’ izleyiciyle buluşacak.

Usta oyuncu Halil Ergün: Sel gider kumu kalır, Yılmaz Güney de sineması da hep olacakUsta oyuncu Halil Ergün: Sel gider kumu kalır, Yılmaz Güney de sineması da hep olacak

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.