Müjdat Gezen Tiyatrosu kapanıyor: Dayanacak gücü kalmadı

Sanatçı Müjdat Gezen, ekonomik zorluklar nedeniyle Kadıköy Bahariye'deki Müjdat Gezen Tiyatrosu'nun yerini satılığa çıkardığını açıkladı. Gezen, zarar etmeyi göze aldığını ancak artık maddi olarak dayanma gücü kalmadığını söyledi.

Kültür Sanat 12 Haziran 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Gezen, zarar etmeyi göze aldığını ancak artık dayanacak gücü kalmadığını söylüyor.

Sanatçı Müjdat Gezen, İstanbul Bahariye’deki Müjdat Gezen Tiyatrosu’nun bulunduğu binayı satışa çıkardı. Haberi ilk olarak televizyon programcısı Serhan Asker duyurdu ancak yanlış okulun adını vererek. Asker, Twitter hesabından, “Müjdat Gezen Sanat Merkezi’nin binasını satılığa çıkardım. Kapatıyorum” dedi. Dondum kaldım” ifadeleriyle Gezen’in ekonomik gerekçeler nedeniyle bu kararı aldığını duyurdu.

Okullar karıştı: Bahariye’deki Müjdat Gezen Tiyatrosu kapanıyor

Ancak daha sonra Müjdat Gezen Sanat Merkezi’nin değil, Bahariye’deki Müjdat Gezen Tiyatrosu’nun satışa çıkarıldığı açıklandı. Evrensel gazetesinden Özlem Songül Abayoğlu’na konuşan Gezen, “İlk çıkan haberler yanlış. Okulları karıştırmışlar” diyerek yanlış bilgiyi düzeltti. Asker de yeni bir tweet atarak yanlış anlaşılmayı düzeltti.

Dayanma gücüm kalmadı

Okullar karışmıştı ancak kapanma nedeni aynıydı. Gezen, maddi olarak dayanma gücü kalmadığını şu sözlerle anlattı: “Tiyatroda tek kişilik oyun oynasanız bile zarar ediyorsunuz. Akaryakıta zam, elektriğe zam. Haftada bir iki gün oyun oynuyorsunuz, yedi kişinin sigortası, stopajı ve diğer giderleri çok fazla. Ben zarar etmeyi de göze aldım ama artık dayanma gücüm kalmadı.”

'Kübra'da sezon arası oyuncu değişikliği: Develi gitti Işın geldi‘Kübra’da sezon arası oyuncu değişikliği: Develi gitti Işın geldi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.