Müzeler Haftası bereketi: Müzeler yüzde 50 indirimli

Müzeler haftası başladı. 24 Mayıs'a kadar Kültür ve Turizm Bakanlığı ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı müzeler indirimli ziyaret edilebilecek. Efes Deneyim Müzesi ve Yerebatan Sarnıcı indirimin olduğu müzeler arasında.

Kültür Sanat 19 Mayıs 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı
Geçen yıl açılan Yerebatan Sarnıcı, yerli ve yabancı ziyaretçilerin ilgi odağı.

Dünyada 1977 yılından beri var olan Uluslararası Müzeler Günü, Türkiye’de de 1982’den itibaren çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Her yıl 18 Mayıs’ta kutlanan bu özel gün çerçevesinde hafta boyunca etkinlikler düzenleniyor. Bu yılki kutlamaların teması ise Müzelerde Eğitim ve Araştırma. Türkiye genelinde Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı müzelere Müze Kart ile bir yıl boyuna sınırsız erişim mümkün. Lakin yakın zamanda açılan Efes Deneyim Müzesi ve Ayasofya Deneyim Müzesi ise bu uygulamanın dışında.

Müzelerin yanı sıra İstanbul Kitapçısı da indirimli

Müzeler Haftası çerçevesinde her iki deneyim müzesini 24 Mayıs’a kadar yüzde 50 indirimle ziyaret etmek mümkün. Türk-İslam Eserleri Müzesi’nin yanındaki Ayasofya Deneyim Müzesi, UNESCO Dünya Mirası Listesi’ndeki yapının tarihinin yanı sıra sahip olduğu eserlerin de sergilendiği yeni bir konsept müze olma özelliği taşıyor. Geçen yıl İzmir’in Selçuk ilçesinde açılan Efes Deneyim Müzesi de benzer bir konseptle hizmet veriyor.

Öte yandan İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı müzelerde de Müzeler Haftası vesilesiyle 24 Mayıs’a kadar indirimli ziyaret mümkün. Yerebatan Sarnıcı, Şerefiye Sarnıcı, Panorama 1453 Tarih Müzesi, Miniatürk ve Dijital Deneyim Müzesi yüzde 20 indirimle ziyaret edilebilecek. Üstelik bir bilet alındıktan sonra 25 gün boyunca geçerli olacak. Ayrıca İstanbul Kitapçıları’nda da 24 Mayıs ‘a kadar yüzde 25 indirim uygulanacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Müzeler Haftası mesajı

Müzeler Haftası münasebetiyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da bir mesaj yayınlandı. Resmi sosyal medya hesabında yapılan paylaşımda yeni açılan müzelere vurgu yapılırken şu ifadelere yer verildi:

“18 Mayıs Müzeler Günü’nü tebrik ediyor, başta çocuklarımız ve gençlerimiz olmak üzere tüm milletimizi bugün başlayan Müzeler Haftası münasebetiyle ülkemizin kadim kültürünü yaşatan müzelerimizi ziyaret etmeye davet ediyorum. Göreve geldiğimiz günden bugüne, Türkiye’nin kültür ve sanat hayatına zenginlik katacak, bu alandaki çeşitliliğe katkı sağlayacak her türlü esere, projeye, çalışmaya sahip çıktık. 169 müzeyi tamamen yeniledik. 61 müzeyi ilk kez ziyarete açtık. 23 müzemizi yeni inşa edilen binalarında milletimizin hizmetine sunduk. 12 bin 138 eseri yeniden ait olduğu topraklara kavuşturduk. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da ülkemizin kültür ve sanat hayatına katkı sağlamaya devam edeceğiz”

Roma'dan Osmanlı'ya uygarlıkların kenti Sillyon gün yüzüne çıkarılıyorRoma’dan Osmanlı’ya uygarlıkların kenti Sillyon gün yüzüne çıkarılıyor

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.