Gitarın acı günü

Müzik dünyası ABBA'nın gitaristi Lasse Wellander ile Rolling Stones ve birçok grup ve sanatçıyla çalışan gitaristi John Regan'ın yaşamını yitirmesiyle sarsıldı. Gitarın iki büyük ismi aynı kuşaktandı. Dillere pelesenk olan pek çok şarkının gitar soloları onlara aitti.

Kültür Sanat 11 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Lasse Wellander (solda), John Regan (sağda) müzik dünyasının önemli iki gitaristiydi.

Müzik dünyasın arka arkaya gelen iki gitaristin kaybıyla sarsıldı. İlk kayıp ABBA’nın uzun süredir gitaristi olan Lasse Wellander. Gitarist 70 yaşında hayatını kaybetti. Bir diğer kayıp haberi Rolling Stones, başta olmak üzere David Bowie, Peter Frampton, Billy Idol ve Ace Frehley gibi isimlerle çalışan gitarist John Regan. Müzisyen 71 yaşında hayatını kaybetti.

Lasse Wellander uzun yıllar ABBA’nın gitaristliğini yaptı.

Gitarist Lasse Wellander, 1975’te ABBA’ya katılmıştı. Sanatçı, grupla birlikte ‘Knowing Me, Knowing You’, ‘Take a Chance on Me’, ‘The Name of the Game’ ve ‘Voulez-Vous’ şarkılarının da aralarında bulunduğu 24 şarkıya gitarıyla eşlik etmişti. 2018’de İsveç Müzisyenler Birliği’nin Studioräven Ödülü’ne layık görülen Wellander’in 2008 tarihli müzikal ‘Mamma Mia!’nın film uyarlamasının müziklerinde de imzası bulunuyordu. Wellander aktif olarak çalışmaya devam ediyordu. Sanatçı, ABBA’nın 2021’de piyasaya sürülen Grammy adayı ‘Voyage’ adlı kaydı için de gitarının başına geçmişti.

Sanatçının  ölümünü İsveçli müzisyenin ailesi tarafından duyurdu. Yapılan resmi açıklamada, Wellander’in “müthiş ve mütevazi” bir müzisyen olmasının yanı sıra “harika bir eş, baba, kardeş, amca ve büyükbaba” olmasına da vurgu yapıldı.

Regan, Frampton ile birlikte çalışmasının yanı sıra, 1984’ten 1990’a kadar Ace Frehley’in grubu Frehley’s Comet’in bir üyesiydi.

Bir kayıp da Rolling Stones’tan

71 yaşında vefat eden John Regan’un ölüm haberini eşi Cathy Merring-Regan Facebook’tan duyurdu. Regan “John’un bu öğleden sonra vefat ettiğini büyük üzüntüyle bildiriyorum” dedi. Ve eşinin en sevdiği alıntılardan birine atıfta bulundu: “Yanında götürebileceğin tek şey, verdiklerindir.”

Sanatçının  ölümü üzerine müzisyen Peter Frampton ise sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “Dünyanıza gelen ve hayatınızı gerçekten zenginleştiren yalnızca bir avuç insan olabilir. En yakın arkadaşlarımdan birini kaybettim” dedi. Regan, Frampton ile birlikte çalışmasının yanı sıra, 1984’ten 1990’a kadar Ace Frehley’in grubu Frehley’s Comet’in bir üyesiydi. Ayrıca yıllar içinde David Bowie, Mick Jagger, Billy Idol ve David Lee Roth gibi birçok sanatçıyla kayıt yapmıştı.

Müzik yazarı Tolga Akyıldız erken veda ettiMüzik yazarı Tolga Akyıldız erken veda etti

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.