Müzik Radarı’nda Pop Saati

Müzik Radarı bu hafta bir TRT efsanesine referansla "pop saati" konseptiyle karşınızda. Buray, Ceren Gündoğdu, Simge gibi müzisyenlerin yanı sıra alternatif dünyadan KÖFN ve Bedük de konuklarımız.

Kültür Sanat 27 Kasım 2023
Bu haber 7 ay önce yayınlandı

“Bu sene galiba gelmeyecek” denilen kış sonunda geldi. Elbette bu mevsimin farklı duygusal etkilerine de maruz kalacağız. Neyse ki böyle anlarda yardımımıza koşacak müzik var. Son bir haftada yayınlanan yeni albüm ve teklilere baktığımızda pop müziğin ağırlıkta olduğunu görüyoruz. Madem öyle bu türün son yıllardaki en özel isimlerinden biri olan Buray ile Müzik Radarı’na takılanları listelemeye başlayalım.

İki yıllık bir aranın ardından yeni albümü ‘Al Senin Olsun Dünya”yı yayınlayan Buray, tarzını yansıtan bir çalışmayla karşımızda. beşinci stüdyo albümünü kutlayan müzisyen, bu yaz aylarını kapalı gişe konserlerle tamamlamıştı. 14 şarkıdan oluşan albümde ‘Darmadağın’ ve ‘Al Senin Olsun Dünya’ şu an için öne çıkan şarkılar. Ancak malum sosyal medya ummadık anlarda, ummadıkları şarkıları parlatabiliyor. Albümde yer alan her şarkı için Youtube’da bir video yayınlayacak. Video klip sevdalısı Müzik Radarı takipte!

Albüm habercisi şarkı

Müzik Radarı’na takılan bir diğer isim huzur veren sesiyle Ceren Gündoğdu. Poptan caza uzanan müzikal yelpazesine dikkat çeken müzisyen, ikinci stüdyo albümünün habercisi olan ‘Rehin’ adlı teklisini yayınladı. Tüm şarkılarında kendi imzasının olacağı albümün çıkış tarihi ise 2024. Yeni şarkısına Amsterdam’da klip çeken Gündoğdu, şu sıralar albümde yer alan diğer şarkılar üzerinde çalışmaya devam ediyor.

2023’ü verimli geçiren isimlerden bir diğer Bedük. ‘Sallan’ın ardından bu yıl yayınladığı ikinci teklisi ‘Ses’ ile kış aylarında ortamı ısıtan Bedük, İngilizce sözlü şarkılarla başladığı kariyerinde artık Türkçe seslendirmeyi tercih ettiği şarkılarıyla devam ediyor. ‘Ses’ de bunlardan biri. Elektronik, rock ve hatta Anadolu motiflerinin hissedildiği şarkısına klip de çekmeyi ihmal etmedi.

Müzik Radarı’nda genç isimler

Şimdi Müzik Radarı’nı son dönemin başarılı solistlerinden Paptircem’e çeviriyoruz. ‘Padişahım’ şarkısıyla bu toprakların kadim söz sanatlarını bize yeniden hatırlatan Paptircem, ‘Öl İçimde’ adını taşıyan yeni teklisini yayınladı. Şarkı, genç müzisyenin bu yıl yayınladığı dördüncü teklisi olma özelliği de taşıyor. Pop ve elektronik öğelerin yer aldığı şarkı, Spotify’ın Equal listesinde de kendisine yer buldu.

Müzik Radarı’na takılan bir diğer genç isim ise Melis Fis. Müzisyen, ‘Melodram2 adını taşıyan ilk albümünü dinleyiciyle paylaştı. 14 şarkıdan oluşan albümde iki de düet yer alıyor. Melis Fis, ‘Özledim Seni Ben’ şarkısında Cem Yenel ile ‘Kaç’ şarkısında ise Anıl Piyanco ile düet yaptı. Spotify verilerine göre albümün en çok öne çıkan şarkıları ‘Biz Neyiz’ ve ‘Trajikomedi’.

Haftanın öne çıkan düeti ise iki gün önce 10Haber’de bilgilerini paylaştığımız ‘Yakışıklı’. Edis ve Selman Tin’in imzasını taşıyan şarkıyı KÖFN ve Simge Sağın birlikte seslendiriyor. Şarkının klibi de, teklinin yayınlandığı gün YouTube’da yerini aldı. Çok kısa sürede de trendler arasına girdi. 90’lar esintileri taşıyan şarkı üç günde yarım milyon izlenme rakamına yaklaştı.

Müzik Radarı’na konuk olan bir diğer isim Rubato. Yeni stüdyo albümleri ‘5’ ile karşımıza çıkan grup, albümde Tanju Okan klasiği ‘Kadınım’ı da seslendirdi. Özer Arkun, Fatih Ahıskalı ve Göksun Çavdar’dan oluşan Rubato’nun yeni albümü 10 şarkıdan oluşuyor. Grubun kimliğini yansıtan hüzünlü şarkılardan oluşan albümde öne çıkan bir diğer şarkı ise ‘Yanılmışım’. Yolu Sezen Aksu ile kesişen müzisyenlerden oluşan Rubato, daha önce de “Sezen Aksu Şarkıları’ adlı bir albüm yayınlamıştı. Hatta bu çalışma, grubun sayılarla isimlendirdiği albümlerinden bu yönüyle de ayrışıyor.

Müzik Radarı’nın bu haftaki son konuğu Şenay Lambaoğlu. Bir yılın ardından yeni tekli yayınlayan Lambaoğlu’nun özellikle sahnedeki caz seçkileriyle tanıyoruz. Müzisyenin yeni şarkısı ‘Sözleri Şahsi’ ise karanlık havası ve elektronik altyapısıyla dikkat çekiyor.

Bir ulusun medar-ı iftiharı Dua Lipa, 'Houdini' ile karşımızdaBir ulusun medar-ı iftiharı Dua Lipa, ‘Houdini’ ile karşımızda

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.