Mark Knopfler’in gitarı 19 milyon 300 bin liraya satışta

Rock efsanesi Mark Knopfler koleksiyonunda yer alan 123 gitarı açık artırmaya çıkarıyor. 31 Ocak'ta Londra'da yeni sahiplerini bulacak gitarların en pahalısı 500 bin sterlin yani 19 milyon 300 bin TL değerinde.

Kültür Sanat 28 Ocak 2024
Bu haber 5 ay önce yayınlandı
Dire Stratis grubunun solisti ve gitaristi Mark Knopfler gitarlarını açık artırmaya çıkardı.

Dire Straits grubuyla özellikle 1980’li yıllarda rock aleminde fırtınalar estiren Mark Knopfler iddialı bir gitar koleksiyonuna sahip. ‘Sultans of Swing’, ‘Walk of Life’, ‘Money for Nothing’, ‘Your Latest Trick’, ‘Private Investigations’ ve ‘Brothers in Arms’ gibi kültleşen eserlere imza atan müzisyenin koleksiyonunda bulunan 123 gitar açık artırmaya çıkıyor. 31 Ocak Londra’da düzenlenecek müzayedede aralarında 500 bin sterlin, yani güncel kurla 19 milyon 300 bin değerindeki gitarın da yer aldığı koleksiyonun parçaları yeni sahiplerini bulacak.

Mark Knopfler: Neden onları tutayım ki?

Geliri yardım kuruluşları ve sivil toplum örgütlerine bağışlanacak açık artırmada gitarlarına veda edecek olan Mark Knopfler bunun kendisi için çok anlamlı olduğunu belirtti. Sözlerine devam eden İngiliz müzisyen “Açık artırmaya çıkarılacak her gitarda bir şarkı var. Bu belki bir batıl inanç. Ne zaman yeni insanlarla çalışsam onlara bir gitar verirdim. Onlara mutlulukla sahip olmak isteyecek ve her gün onları çalmak isteyecek insanlar varken neden onları elimde tutayım ki?” dedi. Sanatçı bu sayede insanlara dokunabilmekten mutluluk duyduğunu  da sözlerine ekledi.

Christie’s müzayede evinde satışa çıkarılacak gitarlar arasında 1959 yılına ait Gibson modelinin yanı sıra 1983 yapımı Gibson, 1988 yapımı Pensa Suhr ve 2002 model bir de Fender yer alıyor. Açık artırmada yeni alıcısını bulacak gitarların en düşük fiyata sahip olanı 300 sterlin değerinde. Dört gün önce ‘Ahead of the Game’ adlı yeni teklisini yayınlayan Mark Knopfler en son 27 Nisan 2013’te İstanbul’da konser vermişti.

Gustav Klimt tablosu 100 yıl sonra bulundu: 1 milyar 650 milyon TLGustav Klimt tablosu 100 yıl sonra bulundu: 1 milyar 650 milyon TL

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.