Neler neler mümkün: 90 yaşındaki Michael Caine’den ilk roman

90 yaşındaki oyuncu Michael Caine, kariyerinde yeni bir pencere açtı ve ilk romanını yazdı. 'Deadly Game' adlı polisiye roman, Dedektif Baş Müfettişi Harry Taylor ve ekibinin hikayesini anlatıyor. Çalışmalara pandemi döneminde başlayan Caine, nihayet bir roman yazabildiği için mutlu.

Kültür Sanat 12 Haziran 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
Michael Caine kariyeri boyunca 160'tan fazla filmde rol aldı.

Eğer bir kitap yazma hayaliniz varsa fakat çok geç kaldığınızı düşünüyorsanız 90 yaşındaki oyuncu Michael Caine, size aradığınız cesareti ve ilhamı verebilir. 1946’da başladığı oyunculuk kariyerine Oscar, Altın Küre, BAFTA ve Screen Actors Guild gibi prestijli ödülleri de sığdıran Caine, kariyerinde farklı bir pencere daha açtı. Oyuncu, anlatıcı, cockney efsanesi, Christopher Nolan’ın ilham kaynağı olmanın yanı sıra artık bir roman yazarı olarak da anılacak. Oyuncu, ‘Deadly Game’ (Ölümcül Oyun) isimli bir polisiye roman yazdı. Kitap, daha önce üç anı kitabı kaleme alan Caine’nin ilk romanı.

Hodder & Stoughton tarafından yayımlanacak kitap, polis memurlarından oluşan küçük bir ekibe liderlik eden Dedektif Baş Müfettişi Harry Taylor’ın hikayelerini anlatıyor. Yayıncı Hodder & Stoughton’un açıklamasına göre, hikayede İngiliz neo-Nazi grupları ve Kolombiyalı uyuşturucu kartelleri de yer alıyor.

‘Zanaatin inceliklerini öğrenmek için çabalıyor’

Guardian edebiyat eleştirmeni Xan Brooks oyuncunun yazarlık serüvenini “90 yaşındaki İngiliz sinemasının başarılı oyuncusu, karantina döneminde ilk romanını yazmak için her gün iPad’iyle çalışmaya başladı, zanaatın inceliklerini öğrenmek için çabaladı” diyerek anlatıyor.

Caine ise hikayenin ilham kaynağının Londra’nın doğusundaki bir çöplükte uranyum bulan iki çöp toplayıcısıyla ilgili bir haber okuduğunda geldiğini söylüyor. Kitapta da Harry Taylor ve ekibi, içinde uranyum olan gizemli bir paket terk edilmiş şekilde bulunuyor. Caine, kitabın yaptığı açıklamada, “Yıllardır bir gerilim yazmak istiyordum. Okumayı en çok sevdiğim tür bu. Deadly Game üzerinde çalışmaktan büyük heyecan duyuyorum ve onu yayımlamak için Hodder & Stoughton’la işbirliği yapmaktan mutluluk duyuyorum” ifadelerini kullandı.

70 yıllık kariyerinde 160’tan fazla filmde rol alan Caine’nin ilk romanı, 23 Kasım’da Birleşik Krallık’ta okurlarla buluşacak.

Raf Gezgini: Geçmişe yolculukRaf Gezgini: Geçmişe yolculuk

 

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.