Nemrut’ta güneş ‘İyileşmek’ için doğuyor: Kommagene Bienali başladı

Adıyaman'ın Kahta ilçesi ikinci kez bölgenin en büyük sanat buluşmasına evsahipliği yapıyor. 27 Ekim'e kadar sürecek 2. Kommagene Bienali gündoğumunda düzenlenen performansla başladı.

Kültür Sanat 24 Ağustos 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı
2. Kommagene Bienali 'İyileşmek' temasıyla gerçekleşiyor.

2. Kommagene Bienali, Nemrut Dağı’nın zirvesinde güneşin doğuşuyla düzenlenen etkinlikle başladı. Adıyaman’ın Kahta ilçesinde gerçekleşen bienal 27 Ekim’e kadar devam edecek.  27 ülkeden 54 sanatçı ve çok sayıda katılımcı, UNESCO Dünya Mirası Listesi’ndeki 2 bin 150 metre rakımlı Nemrut Dağı’nda güneşin doğuşunu izledi. Adıyaman Valiliği ve Kahta Kaymakamlığı’nın destekleriyle düzenlenen bienal, bölgenin uluslararası düzeydeki en önemli sanat etkinliği olma özelliği de taşıyor. Bienalin bu yılki teması ‘İyileşmek’.

Sanatçılardan çağrı: ‘Hep birlikte iyileşelim’

Bienal kapsamında düzenlenen ‘Nemrut Gün Doğumu Okumaları’ etkinliğinde, Moğol sanatçılar Ulziibat Enkhtur ve Onongua Enkhtur binlerce metre yüksekteki Nemrut Dağı’nda gündoğumu sırasında bir etkinliğe imza ettı. 6 Şubat 2023’teki depremler nedeniyle ‘İyileşmek’ temasını işleyen sanatçılar “Hep birlikte iyileşelim.” çağrısında bulundu.

Kommagene Bienali küratörü Nihat Özdal yaptığı açıklamada yaşadıkları ağır, sarsıcı ve yıkıcı 6 Şubat depreminden sonra temalarını “İyileşmek” olarak belirlediklerini söyledi. Özdal sözlerine şöyle devam etti: “Kommagene Bienali bu sene ikinci kez kapılarını açtı. Nemrut, Karakuş Tümülüs, Cendere Köprüsü, Perre Antik Kenti gibi tarihi ve arkeolojik alanlar, yine bienal vesilesiyle güzel etkinliklere ev sahipliği yaptı”

Tarihçi Fernand Braudel soruyor: Fransa nedir, kim bu Fransızlar?Tarihçi Fernand Braudel soruyor: Fransa nedir, kim bu Fransızlar?

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.