Neo, Godot’yu bekleyecek

Keanu Reeves ve Alex Winter, Samuel Beckett'in ikonik eseri 'Godot'yu Beklerken' ile yeniden bir araya geliyor. Daha önce 'Bill & Ted’ film serisinde birlikte çalışan oyuncular 2025 sonbaharında Broadway sahnesinde olacak.

Kültür Sanat 6 Ağustos 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
Keanu Reeves ve Alex Winter, Samuel Beckett’in klasiği 'Godot’yu Beklerken'i sahnelemek için Broadway’de yeniden bir araya geliyor.

Wachowski Kardeşlerin yazıp yönettiği ‘Matrix’ filminin Neo’su Keanu Reeves Brodway’de Samuel Beckett’in klasiği ‘Godot’yu Beklerken’ini sahneleyecek. Oyuncuya eşlik edecek isim yabancısı değil; Alex Winter. Reeves ve Winter ilki 1989’da vizyona giren ‘Bill & Ted’ serisinde birlikte rol almışlardı.

İngiliz Jamie Lloyd’un yönettiği oyunda Reeves, Estragon’u canlandırırken Winter da Vladimir rolüyle sahne alacak. Oyunun 2025 sonbaharında New York’ta sahnelenmesi planlanıyor. Yönetmen Lloyd yaptığı açıklamada “Samuel Beckett’in tüm zamanların en büyük oyunlarından biri olan başyapıtında, Keanu Reeves ve Alex Winter ile işbirliği yapmak gerçek bir onur” diyerek heyecanını anlattı.

Oyun 2025 yılında izleyicilerle buluşacak ve yapımın başrollerini Keanu Reeves ile Alex Winter üstlenecek.

Oyuncular Reeves ve Winter ortak açıklama yaptı: “En sevdiğimiz oyunlardan birinde muhteşem Jamie Lloyd ile birlikte sahnede olmaktan ve çalışmaktan inanılmaz heyecan duyuyoruz.”

İlk kez Paris’te 1953’te sahnelenen ‘Godot’yu Beklerken’ Godot adında kim olduğu bilinmeyen birini beklerken yaşamanın anlamıyla boğuşan iki karakterin hikayesini konu alıyor.

Keanu Reeves ve Alex Winter’ın ekran geçmişi 1989 yılında komedi macerası ‘Bill & Ted’s Excellent Adventure’ ile başlamıştı.

59 yaşındaki Reeves son olarak ‘John Wick 4’ filminde oynamıştı. Oyuncu ayrıca İngiliz yazar China Mieville ile işbirliği yaparak ‘Başka Yerlerin Kitabı/The Book of Elsewhere’ adlı bir roman yayımlayarak yazarlığa da adım atmıştı. Roman Reeves’in 2021’de yayımladığı ‘BRZRKR’ çizgi roman serisinin dünyasında geçiyor.

Keanu Reeves yazar oldu, ilk romanını yayınlayacakKeanu Reeves yazar oldu, ilk romanını yayınlayacak

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.