Ünlü olmak hakaret etme hakkı tanımıyor: Burak Deniz 7 yılla yargılanacak

Nilperi Şahinkaya, geçen eylül ayında masasına gelip kavga çıkaran Burak Deniz hakkında şikayette bulunmuştu. Savcılık güvenlik kamerası görüntüleri ve ifadeleri inceledi, Burak Deniz hakkında Nilperi Şahinkaya ve Necmi Deniz'e yönelik alenen hakaret sebebiyle dava açılmasına karar verdi.

Kültür Sanat 27 Temmuz 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı
Nilperi Şahinkaya kendisine haraket eden Burak Deniz hakkında davacı oldu. Savcı Deniz hakkında 7 yıl hapis cezası istiyor.

Yer Adana. Takvimler 2022’nin Eylül ayını gösteriyor. Adana için hareketli bir dönem zira şehir, 29. Uluslararası Altın Koza Film Festivali’ne ev sahipliği yapıyor. Birçok oyuncu ve yönetmen de festival için Adana’da. ‘Karakomik Filmler’, ‘Yahşi Batı’ , ‘Erşan Kuneri’, ‘Aynen Aynen’ ve ‘Gelincik gibi yapımlarda rol alan Nilperi Şahinkaya ve sanatçı sevgilisi Emre Yusufi de festival için Adana’ya gelen isimler arasında. İkili, ödül töreninden birkaç gün önce arkadaşlarıyla birlikte Adana Grand Shareton Otel’in kafesinde otururken ne konuşup düşünüyorlardı bilinmez ancak biraz sonra başlarına gelecek olayları tahmin etmedikleri kesin.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Nilperi Şahinkaya (@nilperi)

Hakaret ve darp suçlaması

Çünkü Serenay Sarıkaya ile başrollerini paylaştığı ‘Şahmeran’ dizisinin çekimleri için Adana’da olan oyuncu Burak Deniz, Şahinkaya’nın masasına gidiyor. Şahinkaya’nın iddialarına göre Burak Deniz kendisine küfür ediyor, tartışma çıkarmaya çalışıyor.

Bu yaşananların ardından Şahinkaya’nın avukatı Nail Gönenli, Adana Başsavcılığı’na verdiği şikayet dilekçesinde, müvekkilinin Burak Deniz tarafından hakarete maruz kalması nedeniyle suç duyurusunda bulunuyor. O sırada masada bulunan Necmi Deniz Akıncı da  hakaret ve darp eyleminden şikayetçi oluyor. Olay sonrası Emre Yusufi ise delil olarak göstermek üzere otelin güvenlik kameralarının görüntülerini istiyor.

Burak Deniz, Instagram hesabından yaptığı açıklamada olayları “kırgınlık” olarak adlandırdı.

Ertesi gün Burak Deniz sosyal medya hesabından konuya ilişkin açıklama yapıyor. Yaşananları ‘kırgınlık’ olarak nitelendirip en kısa zamanda son bulmasını diliyor ve ekliyor: “Şakalaşmak istedim ama dozun kaçacağını düşünmedim.”

Nilperi Şahinkaya ise net. Adana’daki tören gecesinde olayla ilgili sorular üzerine konunun yargıya taşındığını duyuruyor: “Hukuki süreç başlayacağı için durumu avukatlarımızdan öğrenebilirsiniz. Bununla ilgili hiçbir şekilde konuşma yapmayacağım.”

Nilperi Şahinkaya, Adana Film Festivali Ödül Töreni gecesinde konu hakkında konuşmadı, “Konu yargıda” dedi.

‘Özrü olmayan bir konu’

Yaşananların ardından Deniz, Şahinkaya’ya yaptığı iddia edilen olaylara rağmen yeni projelere başladı, ekranlarda ve magazin programlarında boy göstermeye devam etti. Bir grup insan “Burak Deniz’in yaptıkları neden konuşulmuyor, neden hiçbir şey olmamış gibi davranılıyor?” diye isyan ediyordu. Hatta Şahinkaya’nın davayı geri çektiğini iddia edenler de vardı.

Ancak Şahinkaya geri adım atmadı. Bir röportaj sırasında Burak Deniz ve dava süreciyle ilgili sorulara da yanıt verdi, yaşananların herhangi bir özrü olmadığını söyledi: “Süreç devam ediyor ve savcı atandı. Uzun zaman olduğu için insanlar da soruyor, ‘Geri adım mı attınız’ diye ama öyle bir şey yok. Özürlük bir durum yok. Kimsenin de barışma için vesile olmasına gerek yok. Kişisel birçok sorun var. Bu özüre ikna olmamak için çok sebebim var ancak açıklayamam.”

Yaşananlar şimdi yargı sürecinde. Gazeteci Birsen Altuntaş’ın haberine göre savcılık güvenlik kamerası görüntüleri ve ifadeleri inceledi, Burak Deniz hakkında Nilperi Şahinkaya ve Necmi Deniz’e yönelik alenen hakaret sebebiyle dava açılmasına karar verdi. İstenen ceza ise 7 yıl 2 ay.

Burak Deniz, yeni yayına döneminde Hande Erçel ile birlikte ‘İki Yabancı’ adlı bir dizide rol alacak.

Oyunculuk her şeyin mübah kabul edildiği bir meslek mi?

Senaryo ezber süreci, sete çıkış, rol aldığınız yapım başarılı olacak mı, rolün altından kalkabilecek misiniz sorularıyla muhatap olunan bir meslek oyunculuk. Tüm işler gibi birtakım zorlukları var, çok az meslek gibi hayat kolaylaştıran ve imkan sağlayan yönleri de. Tabii ünlü olunca birtakım ‘avantajları’ olacağını ya da diledikleri gibi davranabileceklerini düşünenler de var. Türkiye’de özellikle genç oyuncuların karıştığı son dönem örnekleri gösteriyor ki ünlü ya da ekran yüzü olduğunda her şeyi yapabileceğini, buna hakkı olduğunu düşünen bir grup var. Tıpkı Burak Deniz örneğinde olduğu gibi. Mahkeme ne karar verecek, kararın neticesinde Burak Deniz’e sektörün tepkisi nasıl olacak, zaman gösterecek.

Cinsel saldırı suçlamasıyla yargılanan Kevin Spacey'nin davası başladıCinsel saldırı suçlamasıyla yargılanan Kevin Spacey’nin davası başladı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.