Notre Dame’ın Kamburu İzmir’de bale yapacak

Victor Hugo'nun ölümsüz eserinden uyarlanan 'Notre Dame'ın Kamburu' balesi İzmir'de. İzmir Devlet Opera ve Balesi, şubat ve mart aylarında ölümsüz eseri sahneleyecek. Daha önce üç sezon izleyiciyle buluşan eser, Bornova Kültür ve Sanat Merkezi'nde.

Kültür Sanat 31 Ocak 2024
Bu haber 8 ay önce yayınlandı
Notre Dame'ın Kamburu balesi İzmir'de sahnelenecek.

‘Notre Dame’ın Kamburu’ balesi yeniden sahnede. Güzel çingene kızı Esmeralda ile kambur kilise zangoçu Quasimodo’nun aşkını anlatan gösteriyi İzmir Devlet Opera ve Balesi sahneye taşıyor. Victor Hugo’nun ölümsüz eserinden baleye uyarlanan eser, şubat ve mart aylarında yeniden sahnelenecek. Cesare Pugni, eserin müziklerine imza atarken düzenlemeler de Bujor Hoinic’e ait.

‘Notre Dame’ın Kamburu’ balesinin koreografisi ve librettosu Göksel Armağan Davran ve Ahmet Volkan Ersoy’un imzasını taşıyor. Orkestra şefTolga Taviş’in yönetteceği eserde dekor tasarımını Çağda Çitkaya, kostüm tasarımını ise Gülay Korkut üstleniyor.

Notre Dame Kamburu Bornova’da

Eserde, birçok fiziksel eksikliğe ve çirkinliğe sahip olmasıyla karakterize edilen zangoç Quasimodo’nun üç saat süren makyajı ve eserin dönemine uygun görkemli dekorları da izleyiciye sunuluyor. 1, 3, 6, 8, 10 Şubat 2024 ve 2, 4, 6 Mart 2024 tarihlerinde Bornova KSM Necdet Aydın Sahnesi’nde izleyiciyle buluşacak Notre Dame’ın Kamburu balesinin biletleri ve sezon programı ile ilgili detaylı bilgiye İzmir Devlet Opera ve Balesi sosyal medya hesaplarınn yanı sıra operabale.gov.tr web sayfasından ulaşmak mümkün.

CSO 88 yıl önceki konser kaydı 88 yıl sonra yeniden seslendirildiCSO 88 yıl önceki konser kaydı 88 yıl sonra yeniden seslendirildi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.