Nur Sürer: Önce Yılmaz Güney kadar iş yapsınlar, ondan sonra konuşsunlar

Nur Sürer, Farah Zeynep Abdullah’ın Yılmaz Güney’le ilgili sözlerini eleştirerek Güney'i savundu: “Hiç kimsenin haddi değil Yılmaz Güney ile ilgili konuşmak! Yılmaz Güney sinemanın kilometre taşıdır, o kadar. Onun yaptığı şu kadar şeyi yapsınlar, ondan sonra konuşsunlar."

Kültür Sanat 11 Ekim 2023
Bu haber 7 ay önce yayınlandı

Farah Zeynep Abdullah’ın Yılmaz Güney ile ilgili sözlerine bir tepki de usta oyuncu Nur Sürer’den geldi. Sürer “Hiç kimsenin haddi değil Yılmaz Güney ile ilgili konuşmak! Yılmaz Güney, sinemanın kilometre taşıdır, o kadar. Onun yaptığı şu kadar iş yapsınlar, ondan sonra konuşsunlar. Yılmaz Güney bizim; yani sinemacıların kırmızı çizgisidir” dedi ve Abdullah’ın yaptığı açıklamalara “Kırıldım” diye cevap verdi.

Sürer’e yöneltilen sorulardan biri de Yılmaz Güney ve kadınlara yönelik şiddet iddialarıydı. Sürer, Yılmaz Güney’in kadınlara şiddet uyguladığı iddiasına, “Beni o hiç ilgilendirmiyor, hiç kimseyi ilgilendirmiyor” yanıtını verdi.’

Yılmaz Güney’in 39. ölüm yıldönümü 9 Eylül’de sosyal medyada başlayan tartışmalar sırasında oyuncu Farah Zeynep Abdullah, yazar Murathan Mungan’ın ölüm yıldönümü paylaşımını alıntılayıp “Sinemamızın en iyi yürüyen erkeği, kadın döven ve şiddet türleri açısından zengin ve etkili silah kullanan diyelim” demişti. Bu sözleriyle Yılmaz Güney tartışmaları başlamıştı. Yılmaz Güney ailesini temsil eden Avukat Bişar Abdi Alınak imzalı açıklamada hem Abdullah’a hem de Güney’in itibarını zedelemeye yönelik tartışmaya cevap verilmişti.

Nur Sürer sinemaya katkılarından dolayı 33. Ankara Film Festivali’nde Aziz Nesin Emek Ödülü’ne değer görüldü. Usta oyuncu ödülünü 2 Kasım’da festivalin açılış töreninde alacak.

Ahmet San açıkladı: 'Yılmaz Güney projesinden sorunlar halledidi, çok güzel bir film yolda'Ahmet San açıkladı: ‘Yılmaz Güney projesinden sorunlar halledidi, çok güzel bir film yolda’

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.