QNB Finansbank koleksiyonu sergiliyor: Nuri İyem’den Abidin Dino’ya bir hazine gün yüzüne çıktı

Nuri İyem, Abidin Dino, Bedri Rahmi Eyüboğlu, Mubin Orhon, Nejad Devrim, İnci Eviner ve daha nicesi. QNB Finansbank'ın koleksiyonunda yer alan 67 eser Kristal Kule'de açılan bir sergiyle görülebilir.

Kültür Sanat 1 Mayıs 2024
Bu haber 2 hafta önce yayınlandı

İstanbul Levent’te bulunan QNB Finansbank’ın yönetim binası Kristal Kule Türk resminin büyük sanatçılarının eserlerinden oluşan bir sergiye ev sahipliği yapmaya başladı. Küratörlüğünü Haldun Dostoğlu’nun üstlendiği sergide 67 eser sergileniyor. QNB Finansbank’ın koleksiyonunda yer alan eserlerden oluşan sergi iki ay boyunca açık kalacak.

Nuri İyem de var İnci Eviner de

Farklı kuşaklardan önemli ressamların eserlerine yer veren koleksiyonda tabloları sergilenen isimler şöyle: Murat Akagündüz, Haluk Akakçe, Hüseyin Aksoylu, Erol Akyavaş, Nevin Aladağ, Özdemir Altan,  Serdar Arat, Koray Ariş, Yüksel Arslan, Mustafa Ata, Vahap Avşar, Suzan Batu, Nejad Devrim, Osman Dinç, Abidin Dino, Burhan Doğançay, Alev Ebuzziya Siesbye, Tayfun Erdoğmuş, İnci Eviner, Bedri Rahmi Eyüboğlu, Eren Eyüboğlu, Adem Genç, Özlem Günyol & Mustafa Kunt, Selma Gürbüz, Nuri İyem, Komet, Azade Köker, Mehmet Koyunoğlu, Murat Morova, Edim Noyan, Mubin Orhon, Zekai Ormancı, Kemal Önsoy, Yağız Özgen, Seçkin Pirim, Güngör Taner, Canan Tolon, Selim Turan, Ömer Uluç, Elif Uras ve Ekrem Yalçındağ.

Sergi iki ay boyunca Levent’teki Kristal Kule’de açık kalacak.

Serginin küratörü Galeri Nev kurucusu Haldun Dostoğlu sergiyle ve koleksiyonla ilgili olarak “Kurumsal ve bireysel koleksiyonlar sayesinde kültür bir sonraki nesillere aktarılır. Eğer Cumhuriyetin ilk yıllarında kurumlar koleksiyonlarını biriktirmemiş olsaydı, o dönem sanatıyla ilgili çok az bilgi sahibi olacaktık. Bugün de günümüzde, koleksiyonerler, kurumlar, insanlar, bugünün sanatını koruyarak bir sonraki nesillere bu kültürü aktarmış olacaklar. QNB Finansbank’ın 2007’den beri yayınladığı 10 sanatçı monografisi var. Bu da kültürel bir bellek oluşturdu. Sanat tarihçilerinin başvuracağı, meraklıların, ilgilenenlerin bakabileceği, sanatçılar kitap dizisi yayınlamış oldu. QNB Finansbank dışında sektörde ele alınmış bir konu değil” diyor.

Sergi Turu: Devrim Erbil'e saygı resimlerinden Arter'deki insaniyet fotoğraflarına...Sergi Turu: Devrim Erbil’e saygı resimlerinden Arter’deki insaniyet fotoğraflarına…

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.