Nürnberg’de ‘Hayat’a büyük ödül

Nürnberg Film Festivali'nde dün akşam ödül heyecanı vardı. 'Hayat' En İyi Film seçilirken Zeki Demirkubuz da Jüri Büyük Ödülü'nün sahibi oldu. 'Cam Pende'yle Selen Kurtaran En İyi Kadın Oyuncu, Serkan Kaya ise En İyi Erkek Oyuncu ödüllerini aldı.

Kültür Sanat 17 Mart 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı

Almanya’nın Nürnberg şehrinde düzenlenen 28. Türkiye – Almanya Film Festivali’nde ‘Hayat’ En İyi Film seçildi. Beki Probst’un başkanlığındaki jüri, filmin yönetmeni Zeki Demirkubuz’u da Jüri Büyük Ödülü’ne layık gördü.

‘Hayat’ın gösterimi için festivale katılan Zeki Demirkubuz törende “Bugüne kadar dünyanın çeşitli yerlerinde yüzlerce festivale katıldım. 30 yılın sonunda bende iki festival kaldı. Biri Gezici Festival. Diğeri burası. Hiç böyle içten bir ödül almamıştım. Beki (Probst) ve Kenan (İmirzalıoğlu) çok duygulandırdı beni. Teşekkür ederim” dedi.

İmirzalıoğlu: İyi ki varsınız

Festival ilgili iyi niyetlerini sunan sadece Zeki Demirkubuz değildi. Festivalde Beki Probst’un başkanlığındaki jüride görev yapan oyuncu Kenan İmirzalıoğlu da “Ayten (Yıldız) ve Adil (Kaya) yıllardır bu festivali yapıyor. Büyük bir emekle hem de. Bu emeklerini gördükçe ben de hep bu festivalin bir parçası olmak istedim. Nihayet bu yıl bu festival için çalıştım. İyi ki varsınız” dedi.

Sekiz filmin yarıştığı Uzun Metraj Film Yarışması’nda Cam Perde’deki performansıyla Selen Kurtaran En İyi Kadın Oyuncu seçilirken Kanwal Sethi’nin çektiği ‘Aşktan Geriye Kalan / Was von der Liebe bleibt’ filmindeki oyunculuğu ile Serkan Kaya En İyi Erkek Oyuncu Ödülü’nü kazandı.

Seyirci Ödülü ise Veit Helmer’in yönettiği ‘Gondola’ filmine gitti.

Zeki Demirkubuz Jüri Büyük Ödülü kazandı.

Kısa Film Yarışması’ndaysa Berna Sitera Değirmen’in yönettiği ‘Protokol’ En İyi Film seçildi. Yönetmen Belmin Söylemez’in jüri başkanlığını yaptığı yarışmada Onur Yağız’ın ‘Avrupa Fatihi’ ikinci film, Muaz Güneş’in ‘Hayırlı Olsun Ziyareti’ de üçüncü film oldu.

Marcus Vetter ve Michele Gentile’nin yönettiği belgesel ‘Savaş ve Adalet / Krieg und Gerechtigkeit’ Mahmut Tali Öngören Demokrasi ve İnsan Hakları Ödülü’ne değer bulundu.

81 yaşındaki gazeteci Taner Tüzün’e de 28 yıldır festivalin haberlerini yaptığı için teşekkür plaketi sunuldu. Festival Almanya’da çok kültürlülüğü ve çok sesliliği önceleyen en önemli kültürel faaliyetlerden biri olarak kabul ediliyor. Seyircilerin de yoğun ilgi gösterdiği festival bugün sona erecek.

Nürnberg Film Festivali başladı: Hale Soygazi'ye Onur ÖdülüNürnberg Film Festivali başladı: Hale Soygazi’ye Onur Ödülü

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.