Oasis’e büyük rakip: Radiohead de konser serisine hazırlanıyor

Önce Blur ardından da Oasis 2025'te verecekleri konserleri duyurmuş ve tabiri caizse infial yaratmıştı. Şimdi bir başka efsane topluluk daha bu konser yarışına katılmak üzere. Radiohead üyeleri provalara başladı.

Kültür Sanat 14 Eylül 2024

Oasis’in yeniden birleşip 2025’te turneye çıkacağını açıklanması yaz biterken yaşanan en büyük gelişmelerden biri oldu. Biletlerin yok sattığı turnede yaşanan bu soruna İngiltere Başbakanı Keir Starmer de dahil olmuştu. Görünüşe göre Starmer koltuğunda oturmaya devam ederse yeni bir sorunu daha çözmek zorunda kalacak. Zira 2025’te Radiohead de konser serisine hazırlanıyor. İşaret fişeği grubun basçısı Colin Greenwood’dan geldi.

Basçı Colin Greenwood bu hafta yaptığı açıklamada, “Yaklaşık iki ay önce sadece eski şarkıları çalmak için bazı provalar yaptık” dedi. Radiohead altı yılı aşkın bir süredir konser vermiyor. Son albümleri ‘A Moon Shaped Pool’ Mayıs 2016’da çıkmıştı. O zamandan bu yana grup üyeleri üretkenliklerini farklı projelerle ortaya çıkardı. Bu esnada kimi grup üyeleri yine bir araya gelip The Smile adını verdikleri yeni gruplarıyla Radiohead çizgisinden biraz daha farklı bir müzik üretti. Jonny Greenwood ise başta ‘Phantom Thread’ olmak üzere dikkat çekici filmlere müzikler besteledi. Fakat anlaşılan “Radiohead olmak” çok daha farklı bir tat.

Tune detayları için biraz daha beklemek gerekecek

1985 yılında kurulan Radiohead 1993 yılına gelindiğinde karşılıksız bir aşk hikâyesini anlatan şarkıları ‘Creep’ sayesinde dünya çapında süperstar olmuştu. Bu başarıya sonrasında daha niceleri eklenmişti. Grubun şu sıralar yeniden provalara başlaması müzikseverleri 2025’e daha heyecanla bakmalarına neden oldu. Tabii bu müzikseverlerden kastımız muhtemelen Türkiye’de yaşayanlar değil. Yapılan anketlerde Türkiye’ye gelmesi en çok istenen gruplardan biri konumundaki Radiohead bu çağrılara ne yazık ki bugüne kadar olumlu yanıt vermedi. 2025’te gerçekleşmesi beklenen turnenin İngiltere ile sınırlı kalıp kalmayacağı önümüzdeki haftalarda belli olacak.

David Gilmour yeni albümünün habercisi teklisini yayınladıDavid Gilmour yeni albümünün habercisi teklisini yayınladı

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.