Olacağı buydu! Guillermo Del Toro’ya hayaletler dadanmış

Oscar'lı yönetmen Guillermo del Toro şu sıralar İskoçya'da 'Frankenstein' filmini çekiyor. Yönetmen çekimler sırasında kaldığı otelde doğaüstü varlıklar tarafından rahatsız edildiğini açıkladı!

Kültür Sanat 24 Ağustos 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı
Oscarlı yönetmen Guillermo del Toro

‘Suyun Sesi’ filmiyle Oscar kazanan yönetmen Guillermo del Toro’dan yeni bir açıklama var. Şu sıralar bir ‘Frankenstein’ uyarlaması çeken del Toro’ya İskoçya’da geçirdiği günler pek yaramamış olmalı. Meksikalı yönetmen çekimlerin gerçekleştiği İskoçya’daki bir otelde kalırken doğaüstü bir varlık tarafından rahatsız edildiğini iddia etti. Guillermo Del Toro, Mary Shelley’nin klasik romanı ‘Frankenstein’ın, Victor Frankenstein rolünde Oscar Isaac ve Canavar rolünde Jacob Elordi’nin yer aldığı yeni bir uyarlamasının çekimleri için İskoçya’daki çekimlere devam ediyor.

2017 yapımı ‘Suyun Sesi’nin yanı sıra ‘Pan’ın Labirenti’ filmiyle de büyük beğeni toplayan Guillermo del Toro yapımlarında sıklıkla yaratıklara yer vermesiyle tanınıyor. Tuhaf, ürkütücü ve zaman zaman da dehşete düşüren filmleriyle tanınan 59 yaşındaki yönetmen, sosyal medyada bir dizi mesaj yayınlayarak “Aberdeen’deki bir otelde seçtiği odanın baskıcı bir atmosfere sahip olduğunu ve “o odada benimle birlikte bir şey olduğunu” söyledi.

Del Toro: ‘Diğer odada bir şey var’

Meksikalı yönetmen, yapımcılarından biri tarafından boşaltıldıktan sonra odada kalmayı tercih ettiğini söyledi: “Tuhaf elektriksel ve fiziksel olaylar onu korkutup gitmesine neden oldu” Perili olarak bilinen bir odayı deneyimleme fırsatını memnuniyetle karşılayan Del Toro daha sonra şunları söyledi: “Henüz bir şey olmadı ama odadaki atmosfer çok bunaltıcı ve orada daha fazla zaman geçirmeyeceğim.” Odanın içinde uyumamayı tercih ettiğini de sözlerine ekledi: “O odayı tuttum ama başka bir odada uyuyorum . Çünkü iyi bir çekim günü geçirmek için altı saat uykuya ihtiyacım var. Zira diğer o odada benimle birlikte bir şey var” dedi.

Yönetmen odasındaki tuhaflıkları anlatırken sözlerine şunları da ekledi: “Her zaman ‘en perili odada’ kalırım ama sadece bir kez doğaüstü bir şey yaşadım. Geri kalan zamanlarda hiçbir şey yaşamadım. Büyük umutlarım var.”

Aşıklara, yoksullara ve mültecilere bu dünyada yer yok mu?Aşıklara, yoksullara ve mültecilere bu dünyada yer yok mu?

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.