‘Oppenheimer’ ilk gösterimini yaptı: ‘Cüretkar, yaratıcı ve karmaşık’

Christopher Nolan'ın merakla beklenen biyografisi 'Oppenheimer' ilk gösterimini gerçekleştirdi. Atom bombasının mucidi J.Robert Oppenheimer'ın hayatını anlatan filme gelen ilk tepkiler olumlu. Başrol Cillian Murphy'nin performansı övülürken Nolan'ın yaratıcı ve cesur bir iş yaptığı söyleniyor.

Kültür Sanat 13 Temmuz 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
'Barbie' ve 'Oppenheimer' filmleri aynı gün vizyona girecek. İzleyiciler, "Barbenheimer" akımıyla her ikisini de aynı gün izlemeyi planlıyor.

Yaz mevsimi birçok insan için tatil, deniz, güneş, kum ve dinlenme hayalleri üzerine kurulsa da 2023 yazını heyecanlı kılan başka şeyler de var. Özellikle sinemaseverler, Temmuz ayını heyecanla bekliyor. Zira senenin merakla beklenen filmleri Greta Gerwig imzalı ‘Barbie’ ve Christopher Nolan’ın merakla beklenen biyografisi ‘Oppenheimer’ vizyona gün sayıyor. Öyle ki aynı gün vizyona girecek film için izleyiciler, “Barbenheimer” akımıyla her ikisini de aynı gün izlemeyi planlıyor.

Film, atom bombasının mucidi J.Robert Oppenheimer’ın hayatını ve bombanın Hiroşima ve Nagazaki’ye atılmasından sonra Oppenheimer’ın yaşadığı psikolojik durumununa odaklanıyor. Cillian Murphy’nin, Oppenheimer’ı; Emily Blunt’ın ise fizikçinin eşi Katherine Oppenheimer’ı canlandırdığı ‘Oppenheimer’ kadrosunda ayrıca Robert Downey Jr., Matt Damon, Florence Pugh, Benny Safdie, Gary Oldman, Rami Malek, Casey Affleck, Dane Dehaan, Alden Ehrenreich ve Jack Quaid  de yer alıyor.

Geçen hafta ‘Barbie’nin Los Angeles’taki ilk gösteriminin ardından ‘Oppenheimer’ da dünya prömiyerini Paris’te gerçekleştirdi. Bir grup sinema yazarının ve kadronun katılımıyla gerçekleşen gösterimin ardından gelen ilk tepkiler övgü dolu oldu.

İrlandalı oyuncu Cillian Murphy, filmde Oppenheimer’ı canlandırıyor.

Associated Press’ten Lindsey Bahr, filmi “Cillian Murphy, Emily Blunt, Robert Downey Jr., Matt Damon ve dahil olan diğer pek çok kişinin gerçekçi, özlü uyarlaması, yaratıcı hikaye anlatımı ve incelikli performanslarında muhteşem bir başarı” olarak nitelendirdi. The Sunday Times’tan Jonathan Dean ise ‘Oppenheimer’a tamamen kapıldığını söyleyip filmi, “Seyircisini heyecanlandıracak cüretkar, yaratıcı ve karmaşık” şeklinde tanımladı.

Total Film’in editör yardımcısı Matt Maytum ise ‘Oppenheimer’ın kendisini dehşete düşürdüğünü söyledi. Başrol Cillian Murphy’nin performansını muhteşem olarak nitelendirip “destansı bir tarihsel drama” dedi. Vulture sinema yazarı Bilge Ebiri ise “İnanılmaz. Akla gelen ilk kelime korkutucu. Nolan tempolu, delicesine ayrıntılı ve sarsıcı bir tarihsel drama inşa ediyor” diyerek görüşlerini paylaştı.

Yönetmen Nolan da galada  izleyicilere “Siz en az benim kadar etkileneceksiniz” diyerek oyuncuların performanslarını övdü.

Oppenheimer, 21 Temmuz’da, Greta Gerwig’in Barbie’siyle aynı gün sinemalarda gösterime giriyor.

Hollywood tabelası 100 yaşında: Hikayesi film gibi Hollywood tabelası 100 yaşında: Hikayesi film gibi 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.