Orhan Pamuk sürprizi: Dizide oyuncu olacak!

'Masumiyet Müzesi'nin dizi uyarlamasında romanın yazarı Nobel Edebiyat Ödüllü Orhan Pamuk'un da rol alması gündemde. Netflix için çekilen dizide Pamuk'un hangi rolde karşımıza çıkacağı şimdilik belli değil.

Kültür Sanat 24 Temmuz 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı

Nobel Edebiyat Ödülü sahibi yazar Orhan Pamuk oyuncu olacak. İddia böyle! Malum bir süredir Pamuk’un yazdığı ‘Masumiyet Müzesi’ romanı, dizi uyarlamasıyla gündemde. Netflix’te yayınlanacak uyarlamanın dokuz bölüm olması planlanıyor. birsenaltuntas.com‘un haberine göre Pamuk, senarist Ertan Kurtulan’la titiz bir çalışma yürütüyor. Dizide romanın baş karakteri Kemal için Selahattin Paşalı’nın adı geçiyor. Kemal’in büyük aşkı Fusün ve nişanlısı Sibel için de çok sayıda genç yıldız oyuncuyla deneme çekimi yapıldığı konuşuluyor.

Lakin asıl sürpriz Orhan Pamuk’un da dizi de rol alacak olması. Zeynep Günay’ın yöneteceği ‘Masumiyet Müzesi’ uyarlamasında Pamuk’un hangi rolü oynayacağı şimdilik belli değil.

Pamuk’un daha önce ‘Kara Kitap’tan alıp geliştirdiği bir hikâyeye dayanan Ömer Kavur’un çektiği ‘Gizli Yüz’ adlı film uyarlaması bulunuyor. ‘Gizli Yüz’, 1991 yılında Antalya Film Festivali’nde En İyi Film ve En İyi Senaryo, Montréal Festivali’nde ise En İyi Film Ödülü’nü kazanmıştı.

Selahattin Paşalı'ya Masumiyet Müzesi teklifiSelahattin Paşalı’ya Masumiyet Müzesi teklifi

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.