Oscar tahminleri başladı: Haluk Bilginer de listede

97. Oscar Ödülleri 2 Mart 2025'te sahiplerini bulacak. Her yıl olduğu gibi Oscar tahminleri de başlandı. Variety'de yer alan ilk tahminlere göre 'Maria' filminin başrol oyuncuları Angelina Jolie ve Haluk Bilginer de güçlü aday.

Kültür Sanat 3 Temmuz 2024
Angelina Jolie ve Haluk Bilginer, Maria Callas'ın hayat hikâyesinin anlatıldığı 'Maria' filminin başrolünde.

Oscar tahminleri yavaş yavaş gündeme gelmeye başladı. Variety dergisinde yer alan tahminlerde ‘Dune 2’ öne çıktı. Ancak dikkat çeken bir yapım daha var. Yunan soprano Maria Callas’ın hayat hikâyesini anlatan ‘Maria’ filminde Angelina Jolie ile başrolü paylaşan Haluk Bilginer de listede. Bilginer En İyi Erkek Oyuncu için adı geçenlerden biri. 70 yaşındaki oyuncu filmde Yunan armatör Aristotle Onasis’i canlandırıyor. Bilginer’in başrol paylaştığı Angelina Jolie de Oscar’ın güçlü adaylarından.

Gelelim Variety’de adı geçen diğer adaylara. Thimotée Chalamet’nin başrolünde yer aldığı yılın çok konuşulan filmlerinden ‘Dune 2’ 2025 Oscarlarının en güçlü adaylarından. Oyuncunun adaylıkta öne çıkmasını sağlayan tek yapım da bu değil. Chalamet müziğin yaşayan efsanelerinden Bob Dylan’ın hayatını anlatan ‘A Complete Unknown’ filminde de başrolde. Dylan’ı canlandıran Chalamet bu filmdeki performansıyla da ödülün güçlü adayları arasında.

Chalamet ve Phoenix karşı karşıya

Yılın merakla beklenen bir diğer filmi olan ‘Joker: İkili Delilik’ Oscar için de adından söz ettireceğe benziyor. İlk filmiyle Joaquin Phoenix’e Oscar kazandıran yapımın devam filmi de benzer bir başarı yakalayabilir. Variety’nin tahminlerine göre Thimothée Chalamet ve Joaquin Phoenix 2025’in en öne çıkan Oscar adayları arasında gösteriliyor. Phoenix’in performansını görmek için 4 Ekim’deki vizyon tarihini bekleyeceğiz.

Dört kadın oyuncusuyla Cannes Film Festivali’nde En İyi Kadın Oyuncu ödülünü kazanan ‘Emilia Perez’ filmi Oscar’da da adından söz ettireceğe benziyor. Jacques Audiard imzalı filmin oyuncuları Zoe Saldana, Selena Gomez, Karla Sofía Gascón ve Adriana Paz.

Harun İzer: Cazı İstanbul'un her yerine götürmek istiyoruzHarun İzer: Cazı İstanbul’un her yerine götürmek istiyoruz

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.