Oscarlı filmleri evde izlemek için fırsat doğdu!

İçerik platformu TV+, 96. Oscar Ödülleri'nden ödülle dönen 'Bir Düşüşün Anatomisi' ve 'Geride Kalanlar' ile geçen senenin öne çıkan yapımlarından İlker Çatak imzalı 'Öğretmenler Odası ve , İtalya yapımı 'Kaptan Benim'i yayın kataloğuna ekledi.

Kültür Sanat 26 Mart 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı

96. Oscar Ödülleri’nden ödülle dönen ‘Bir Düşüşün Anatomisi’ ve ‘Geride Kalanlar / The Holdovers’ ile geçen senenin öne çıkan yapımlarından İlker Çatak imzalı ‘Öğretmenler Odası ve , İtalya yapımı ‘Kaptan Benim / Io Capitano’ya vizyonda yakalayamayanlara iyi haber. İçerik platformu TV+ bu yapımları kataloğuna ekledi.

En İyi Uluslararası Film dahil beş dalda Oscar adaylığı bulunan ve En İyi Özgün Senaryo Oscar’ını alan ‘Bir Düşüşün Anatomisi’, 2023’te de Cannes’da Altın Palmiye kazanmıştı. Sandra Hüller’in başrolde olduğu, psikolojik gerilim tarzındaki film, Fransız Alpleri’nde bir kulübede görme engelli oğullarıyla izole bir yaşam süren ailenin dramatik hikayesini anlatıyor.

Geçen haftalarda vizyona giren ‘Geriye Kalanlar / The Holdovers’ ise En İyi Film dahil beş dalda Oscar’a aday gösterildi. Da’Vine Joy Randolph’un En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu Oscar’ı ile dönen film, okul dışında bir hayatı olmayan bir öğretmen, sürekli sorun çıkaran bir öğrenci ve okulda görevli olan bir aşçının Noel tatillerini birlikte geçirmelerini anlatıyor. 

Almanya’da yaşayan yönetmen İlker Çatak’ın Berlin Film Festivali’nde prömiyer yapan ‘Öğretmenler Odası’ filmi Almanya adına Oscar yarışına girmişti.

En iyi yabancı film adayları da TV+’ta

Türk asıllı Alman yönetmen İlker Çatak’ın yönettiği ‘Öğretmenler Odası’ Oscar’a Uluslararası Yabancı Film dalında adayıydı. Film, matematik öğretmeni Carla Nowak’ın çalıştığı lisede yaşanan bir hırsızlık olayını araştırmasıyla gelişenleri konu ediniyor. Bir röportajında filmi yazarken çocukken kendi başına gelen bir olaydan esinlendiğini anlatan yönetmen Çatak, dikkat çekici bu yapımla öğrenci haklarını da izleyiciye hatırlatıyor.

Günümüzde halen konu olmaya devam eden bir mültecilik hikayesini anlatan, İtalya yapımı ‘Kaptan Benim / Io Capitano’, En İyi Uluslararası Film dalında Oscar adayı olan yapımlar arasındaydı. Film, hayallerini gerçekleştirmek için Senegal’den ayrılarak Avrupa’ya gitmeye çalışan iki gencin macera dolu hikayesini ele alıyor. Dünyayı keşfedip, rap yıldızı olmayı hayal eden Seydou ve Moussa’nın yolculukları boyunca karşı karşıya kaldıkları zorlu sınav etkileyici bir anlatımla gözler önüne seriliyor. 

Seyirci sinemada olduğu gibi tiyatroda da komediyi tercih ediyorSeyirci sinemada olduğu gibi tiyatroda da komediyi tercih ediyor

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.