Otomatik Portakal rap müzikali oluyor

Otomatik Portakal rap müzikali oluyor. Erdal Beşikçioğlu'nun yönetimindeki Tatbikat Sahnesi tarafından 28 Eylül'de Zorlu PSM'de prömiyerini yapacak olan oyunun kadrosu da dikkat çekiyor. Oyunda Şanışer, Sokrat St, Ados, Kamufle, Redo ve Müjde Kızılkan gibi isimler yer alıyor.

Kültür Sanat 28 Temmuz 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı
Şanışer ve Erdal Beşikçioğlu 'Otomatik Portakal' için bir araya geliyor.

Otomatik Portakal rap müzikali olarak sahenelecek. Prömiyerini 28 Eylül’de Zorlu PSM’de yapacak olan eser, pek çok yöneğyke dikkat çekiyor. Oyuncu Erdal Beşikçioğlu’nun genel sanat yönetmenliğini üstlendiği Tatbikat Sahne tarafından 20. yüzyılın kült romanını sahneye çok farklı bir uyarlamayla taşıyor. İngiliz yazar Anthony Burgess’in romanı ilk olarak 1962’de okurla buluşmuştu. Sonrasında Stanley Kubrick tarafından 1971 yılında aynı isimli beyazperdeye uyarlanmıştı. 136 dakikalık filmin başrolünde Malcolm McDowell yer alıyordu.

Kült roman, farklı sanat dallarında uyarlanmaya devam ediyor. Erdal Beşikçioğlu’nun yönetimindeki Tatbikat Sahne, ‘Otomatik Portakal’ı yeni sezonda sanatseverlerle buluşturacak. Elvin Beşikçioğlu ve Erdal Beşikçioğlu çiftinin birlikte uyarlayıp yönetmenliğini üstlendiği oyun bir rap müzikali olarak kurgulandı. Bu ilginç ve bir o kadar da özel uyarlamada Türk rap sahnesinin önde gelen isimleri de karşımıza çıkmaya hazırlanıyor. Kadrodaki isimler, uyarlama kadar heyecan uyandırıyor.

Yeni sezonda izleyiciyle buluşacak olan ‘Otomatik Portakal’ın oyuncu kadrosunda rap sahnesinin önde gelen temsilcilerinden Şanışer, Sokrat St, Ados, Kamufle, Redo ve yine bu camianın son dönemde çıkış yakalayan kadın müzisyeni Müjde Kızılkan da yer alıyor. Şanışer ya da nam-ı diğer Sarp Palaur’un başrolünde Alex’i canlandıracağı uyarlamada özel olarak bestelenmiş eserler de seslendirilecek. Zorlu PSM’de sahnelenecek olan oyunun kadrosunda ünlü rapçilerin yanı sıra Ünsal Coşar, Fatih Sönmez ve Selin Zafertepe gibi isimler de bulunuyor.

90'lardan bir yıldız kaydı: Sinead O'Connor hayatını kaybetti90’lardan bir yıldız kaydı: Sinead O’Connor hayatını kaybetti

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.