CHP’nin adayı Beşikçioğlu’ndan Mansur Yavaş yanıtı: Angara’ya çok şeyler yapacağız

CHP'nin Etimesgut için aday gösterdiği kamuoyunda canlandırdığı Behzat Ç. karakteriyle tanınan tiyatro sanatçısı Erdal Beşikçioğlu açıklamalarda bulundu. Beşikçioğlu, "Biz iki Angaralı Angara'ya çok şeyler yapacağız" dedi.

Siyaset 12 Ocak 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı

CHP’nin 31 Mart seçimlerinde Etimesgut ilçesinden belediye başkanı adayı olarak gösterdiği Erdal Beşikçioğlu, CHP Ankara İl Başkanlığı’nda gazetecilerin sorularını yanıtladı. Adaylığı hakkında ilk  kez konuşan Beşikçioğlu, “Senaryoyu biz yazacağız” derken Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş ile adaylık konusunda anlaşamadıkları yönündeki iddiaları reddetti.

Erdal Beşikçioğlu, konu hakkında “Mansur beyle biz hep görüştük. Dizi-filmlerimiz olduğumuz gidip ne yapacağımızı kendisine anlattık, özellikle pandemide Mansur başkanın Ankaramız için yaptıkları asla unutulmaz. Elimizden geldiğince onun yanında güçlü görünmeye çalıştık. Mansur başkan benim için çok bambaşka yerde. Çok değerli isim. Televizyonlarda izlediğim olayları ben yaşamadım, ‘vay be siyaset enteresanmış’ dedim. Mansur başkanımla asla sıkıntım olmaz. İkimiz de Angaralıyız. İki Angaralı Angara’ya çok şeyler yapacağız”dedi.

Etimesgut’ta ‘müthiş rüzgar’ eseceğini söyleyen Beşikçioğlu, “Senaryoyu biz yazacağız. Gelecekte seyrettiğimizde umarım büyük keyif alacağız. Amacım bu benim. Bu yolda beni yalnız bırakmayacaklarını düşünüyorum. Bu koca bir takım işi, yalnız hiçbir şey olmaz. Umarım başarıyı hep birlikte göğüsleriz. Umarım dünyanın en keyifli 5 yılını Etimesgut’ta geçiririz” diye konuştu.

Siyasetten gelmediğini söyleyen Beşikçioğlu “Benim farklı disiplinlerde farklı hareketlerim ve eylemlerim var. Umarım bunlar birbirini karşılar ve bir bütünü oluşturur. Ben artık çok sıkıldım kuşakların sistemli olarak yok edilmesinden. Şu an herkes ekonomik krizi düşünüyor ama asıl derdim yakalanması gereken genç kuşak var. Onların algıları bambaşka şekilde. Eğer bunu yakalayıp gerçekleştirirsek Ankara yeniden parlamaya devam eder” dedi.

Bir Ankara bilmecesi: Beşikçioğlu aday, Yavaş kabul edecek mi?Bir Ankara bilmecesi: Beşikçioğlu aday, Yavaş kabul edecek mi?

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.