Oyuncu Judith Godrèche’dan iki yönetmene tecavüz suçlaması

Oyuncu Judith Godrèche, kendisine iki yönetmenin cinsel saldırıda bulunduğunu açıkladı. Benoît Jacquot ve  Jacques Doillon'un kendisine farklı tarihlerde cinsel saldırıda bulunduğunu söyleyen oyuncu, bu iddiasını Cesar Ödülleri'nde dillendirecek.

Kültür Sanat 24 Şubat 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı
Judith Godrèche

Oyuncu Judith Godrèche ödül töreninde merakla beklenen bir açıklama yapmaya hazırlanıyor. Fransa’nın Oscarları olarak kabul edilen César’da konuşacak oyuncu, geçmişte kendisine tacizde bulunan iki yönetmeni canlı yayında bir kez daha açıklayacak. Sektördeki kadın ve kız çocuklarının istismarını çevreleyen “omertà” olarak adlandırdığı durumu kırmayı amaçlıyor. Fransa’da bir süredir tartışılan televizyon programıyla gündemde olan oyuncu, yönetmenler Benoît Jacquot ve  Jacques Doillon’u genç kızken tecavüz ve cinsel saldırıyla suçlamıştı. 51 yaşındaki isim, adı geçen her iki yönetmenin ismini ödül töreninde bir kez daha dile getirecek.

Judith Godrèche iki yönetmeni açıklamıştı

Fransız oyuncu ayrıca Jacques Doillon’u 1989 yapımı ’15 Yaşındaki Kız / La fille de 15 ans’ filminin çekimleri sırasında 15 yaşındayken kendisiyle senaryosuz bir seks sahnesinin çekiminin eklenmesini istemekle suçladı. Judith Godrèche’in iki yönetmeni Fransız basınında anlatmasının ardından, başka oyuncular da cinsel saldırı ve taciz iddialarıyla ortaya çıktı. Benoit Jacquot suçlamaları reddetti ve tüm cinsel ilişkilerin rızaya dayalı olduğunu iddia etti. 51 yaşındaki oyuncunun suçlamalar yönelttiği bir diğer isim olan Jacques Doillon da suçlamaları “yalan” olarak niteleyerek reddetti.

Judith Godrèche’nin suçlamaları gündemdeyken yakın dönemde Fransız oyuncu Gerard Depardieu hakkındaki iddialar da mahkemeye taşınmıştı. Charlotte Arnould ve Helene Darras’nın cinsel saldırı şikayetleriyle karşı karşıya kalan Depardieu’nun yargılandığı dava zaman aşımı nedeniyle düşmüştü.

Fragmanlı Vizyon Raporu: Türk filmleri coşkusuFragmanlı Vizyon Raporu: Türk filmleri coşkusu

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.