Paul McCartney İngiltere’nin ilk milyarder müzisyeni oldu

The Beatles'ın kurucusu efsane müzisyen Paul McCartney, bu kez servetiyle gündemde. Sir unvanına sahip sanatçı, İngiltere'nin ilk milyarder müzisyeni oldu. McCartney'in en yakın takipçileri ise Elton John ve Andrew Lloyd-Webber

Kültür Sanat 19 Mayıs 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
Paul McCartney

Sunday Times İngiltere’nin en zengin müzisyenlerini açıkladı. Listenin zirvesinde The Beatles’ın kurucusu Paul McCartney yer alıyor. Üstelik sanatçının serveti 1 milyar dolar sınırını da aştı. Bu da onu İngiltere’nin ilk milyarder müzisyeni yaptı. 81 yaşındaki müzisyen, geçen yıl turne, müzik kataloğunun değeri ve Beyoncé’nin 1968’de yazdığı klasik parça ‘Blackbird’ü coverlamasıyla servetini 60 milyon dolar artırdı. Bu kazanç sayesinde sanatçı 1 milyar dolar servet sınırını geçti.

Paul McCartney’in en yakın takipçisi Elton John

Bu yılki listede yer alan 350 kişi ve ailenin toplam serveti 810 milyar dolar oldu. Sunday Times bu rakamın Polonya ekonomisinden daha büyük olduğunu belirtti. Paul McCartney dışında listede yer bulan müzisyenler ise Elton John ve Andrew Llyod-Weber. Araştırmaya göre Elton John’un şahsi serveti 650 milyon dolar. Andrew Lloyd-Weber2in serveti ise 850 milyon dolardan fazla. Bu isimlerin eriştiği servetin çok gerisinde olsa da Adele ve Dua Lipa da son yıllarda en çok kazanan isimler arasında yer almayı başardı.

Geçen hafta yayınladığı albümü ‘Radical Optimism’ ile büyük ilgi gören Dua Lipa şu anda yıllık bazda en çok kazanan İngiliz kadın müzisyen konumunda. En yakın takipçisi ise Les Vegas’ta bir yıldır düzenli şekilde sahne alan Adele. Ancak ikisinin de toplam serveti neredeyse Paul McCartney’in servetinin 10’da biri seviyesinde.

Daha önce hiç yayınlanmamış The Beatles kayıtları açık artırmadaDaha önce hiç yayınlanmamış The Beatles kayıtları açık artırmada

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.