Pelin Esmer’in yeni filminde yıldızlar geçidi

‘Gözetleme Kulesi’, ‘11’e 10 Kala’, ‘İşe Yarar Bir Şey’ ve ‘Kraliçe Lear’ filmleriyle tanınan yönetmen Pelin Esmer kadrosunda yıldız isimlerin yer aldığı yeni filminin çekimlerine mayıs ayında başlıyor.

Kültür Sanat 21 Mart 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Yönetmen Pelin Esmer çektiği filmlerle ulusal ve uluslararası pek çok festivalden ödül almış bir sinemacı.

Pelin Esmer, mayıs ayında yeni filminin çekimlerine başlıyor. ‘Gözetleme Kulesi’, ‘11’e 10 Kala’, ‘İşe Yarar Bir Şey’ ve ‘Kraliçe Lear’ filmleriyle dikkat çeken Pelin Esmer, yeni filminde yıldız oyuncuları bir araya getiriyor.

Aydın’ın Söke ilçesinde çekilecek olan filmin kadrosunda Nur Sürer, Timuçin Esen ve Mehmet Kurtuluş yer alıyor. Senaryosu da Pelin Esmer’e ait olan filmin yapımcılığını ise Dilde Mahalli üsteleniyor. ‘O Da Bir Şey Mi?’ adını taşıyan filmin kadrosunda yer alan diğer isimler ise Zeliha Berksoy, Nergis Öztürk, Nilay Erdönmez ve Laçin Ceylan.

‘Oyun’ belgeseli ile belgesel sinemamızın yenilikçi yüzü olan Pelin Esmer, çektiği filmler ile bugüne kadar ulusal ve uluslararası festivallerde pek çok ödül kazandı. Ayrıca birçok festivalde jüri başkanlığı görevini üstlendi. Genel olarak kendi yazdığı senaryoları yöneten Esmer, 90 Kuşağı’ndan sonra gelen yönetmenler kuşağının öne çıkan sinemacılarından biri olarak kabul görüyor.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.