Perküsyonun usta ismi Emre Günay’ın ritimleri Assos’tan yükseliyor

Perküsyonda Türkiye'nin tanınan isimlerilnden Emre Günay, Assos'un büyüleyici atmosferinde müzikseverlerle buluşmaya hazırlanıyor. Yazın son günlerinde 26 Ağustos'ta Kozluyalı'da Caz ve Yaz konserleri kapsamında gerçekleşecek özel buluşmada Günay, farklı coğrafyalardan ritimleri seslendirecek.

Kültür Sanat 23 Ağustos 2023
Bu haber 9 ay önce yayınlandı
Emre Günay bu cumartesi Assos'ta.

Dünyanın en güzel manzaralarından birine ev sahipliği yapan Assos, bu özelliğini özel bir performansla taçlandırmaya hazırlanıyor. Vurmalı enstrümanların Türkiye’deki tanınan ismi Emre Günay, ‘Caz ve Yaz’ konserleri kapsamında Assos’daki Kozluyalı sahnesinde 26 Ağustos Cumartesi bir performans sergileyecek.

İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası’nda uzun yıllardır görev alan Emre Günay, Latin ve Orta Doğu ritimlerinden oluşan bir performansla Ege’nin en tarihi mekânlarından birinde sahnede olacak. Müzisyen, son dönemin dikkat çeken enstrümanlarından handpan ile de konsere gelecek müzikseverlere özel bir gösteri sunacak. Performans sırasında zengin ritimlere handpan enstrümanının melodik tınıları eşlik edecek. Böylece ünlü ritimler de ilgi uyandıran bir formla dinleyciyle buluşacak.

Emre Günay farklı topluluklarla sahne almıştı

Uzun yıllar Avrupa’nın bir çok kentinde konserler veren, çeşitli büyük orkestralara eşlik eden aynı zamanada timpanist olan müzisyen, halen, İstanbul Devlet Opera ve Balesi Orkestrası grup şefliğini sürdürürüyor. Perküsyon konusunda farklı zamanlarda gerçekleştirdiği çeşitli atölye çalışmalarının yanı sıra farklı orkestralarda da sık sık görev alan Emre Günay, geçmişte dünyaca ünlü isimlerle de aynı sahnede yer almıştı. Küba’nın dünyaya en özel armağanlarından biri olan Buena Vista Social Club’ın Harbiye Açık Hava Tiyatrosu’ndaki konseri öncesi sahnede bir performans sergilemişti.

Yaza veda ederken Assos’un dünyaca ünlü manzarası karşısında gerçekleşecek bu özel buluşmada Emre Günay’ın usta ritimlerini kaçırmayın.

VoiceUp A Capella Festival ile 550'den fazla müzisyen İstanbul'daVoiceUp A Capella Festival ile 550’den fazla müzisyen İstanbul’da

 

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.