Piyano sesleri İstanbul Boğazı’nda yankılanacak

İstanbul Piyano Festivali dün başladı. 5 Ağustos tarihine kadar BAU Pera Sahne'de devam edecek olan festival genç piyanistlere dünyaca ünlü isimlerle aynı sahneyi paylaşma imkânı sunmayı amaçlıyor.

Kültür Sanat 1 Ağustos 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı
İstanbul Piyano Festivali 5 Ağustos'a kadar devam edecek.

İstanbul dünyanın dört bir yanından genç piyanistlerin buluşmasına ev sahipliği yapıyor. Amerika ve Uzak Doğu ülkelerinden gelecek piyanistlerin katılımıyla dün başlayan İstanbul Piyano Festival,  genç müzisyenler için bir fırsat anlamına da geliyor. Alanında deneyimli müzisyenlerle genç piyanistler, festivaldeki performanslarıyla dünyanın farklı ülkelerinde konser verme fırsatı  yakalamak için performanslarını şehirde sergileyecek.

5 Ağustos’a kadar devam edecek olan İstanbul Piyano Festivali süresince Bahçeşehir Üniversitesi (BAU) Pera Sahne’de genç katılımcılar, deneyimli piyanistlerle buluşacak. Festival programı kapsamında hem usta piyanistler hem de katılımcılar Pera Sahne’de performans sergileyecek. Konserlerin yanı sıra festival boyunca şeflik ve Performans Sanatları seminerleri de düzenlenecek. Genç piyanistlerin verecekleri konserler sonunda yapılacak değerlendirmeyle Steinway Ödülü kazanan katılımcılar önümüzdeki yıl ABD, Asya ve Türkiye’de performans sergileme fırsatı yakalayacak.

Bahçeşehir Üniversitesi desteği ve BAU Pera Sahne’deki ev sahipliğinde gerçekleşecek olan festival, Hong Kong Baptist Üniversitesi Öğretim Üyesi Yoonie Han ve Bahçeşehir Üniversitesi Konservatuvarı Müzik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hyun Sook Tekin’in eş sanat yönetmenliğinde düzenleniyor. Piyano performansında özgüven ve yeterliliğin öneminin vurgulanacağı İstanbul Piyano Festivali’nde, her yaş ve seviyeden öğrenci katılacak. Festivalin bir diğer amacı da öğrencilere yenilikçi ve yaratıcı beceriler kazandırmak. Bu doğrultuda genç piyanistler için kariyerlerinde yol gösterici olmak amacıyla kişisel danışmanlık da verilecek.

Ve hasret bitiyor: Manu Chao çok sevdiği İstanbul'da konser verecekVe hasret bitiyor: Manu Chao çok sevdiği İstanbul’da konser verecek

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.