Pop-sürrealizm akımı öncüsü Alex Gross’tan Atatürk portresi

Pop-sürrealizm öncülerinden sanatçı Alex Gross Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 100. yılını kutlamak için Atatürk portresi çizdi. Sanatçı İzmirli bir koleksiyonerin özel siparişi olan çalışmasını Atatürk'ün ne kadar önemli bir lider olduğunu anlatmak için yaptığını söylüyor.

Kültür Sanat 16 Ekim 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
55 yaşındaki sanatçı, pop gerçeküstücü figüratif tablolarıyla resim sanatına kattığı değerle tanınıyor.

Cumhuriyet’in 100. yılı sanatın farklı disiplinlerinde kutlanmaya devam ediyor. Son kutlama Amerikalı çağdaş sanatçı Alex Gross’tan geldi. Modern zamanlara ilişkin temaları ele aldığı parlak renkli yağlı boya tablolarıyla tanınan Gross bir Atatürk portresi çizdi.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Alex Gross (@artofalexgross)

Pop-sürrealizm akımının öncülerinden Gross geçen aylarda İstanbul’a gelmiş, Türkiye’de önemli bir koleksiyoner için ‘Atatürk’ konulu bir eser hazırlayacağını müjdelemişti. Sanatçı Atatürk’ü kompozisyonunun odağına aldığı çalışmasında Cumhuriyetin kurucusunun kişilik ve liderliğinin derinliklerini anlattı. Atatürk’ün farklı dönemlerinden portrelerini kendine özgü üslubu ve hayal gücü ile resmetti.

Sanatçı sosyal medya hesabında bu eseri yapma sürecini de anlattı: “Pek çok Amerikalı Atatürk’e aşina değil. Ben de geçen yıl buraya geldiğimde tanıdım onu ve yaptıklarını araştırmaya başladım. 2023, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100 yılı. Bu eser bir koleksiyoner için özel bir sipariş. Cumhuriyet’in kurucusu Atatürk’ü kutlayan böyle bir eseri resmetmek için harika bir zamanlama. Tarihsel bir görüntü olmasını amaçlamadım. Bu, onun hem siyasi hem de askeri açıdan ne kadar önemli bir lider olduğunu sembolize eden bir çalışma sadece.”

Çal'da bir ilk: Ressam İbrahim Çallı, eserleriyle ilk kez memleketindeÇal’da bir ilk: Ressam İbrahim Çallı, eserleriyle ilk kez memleketinde

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.