Rapçi Macklemore’dan Gazze şarkısı: Biden kan senin ellerinde

ABD'li rapçi Macklemore Gazze için söylemeye devam ediyor. 'Hind's Hall' adını taşıyan yeni şarkısında ABD başkanı Joe Biden'ın İsrail'e verdiği desteği eleştirirken üniversitelerdeki gösterilere de selam gönderiyor.

Kültür Sanat 9 Mayıs 2024
Macklemore'un yeni şarkısı büyük beğeni topladı.

İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarına tepkisini esirgemeyen rapçi Macklemore’dan yeni şarkı. Rapçi  yayınladığı yeni şarkısı ‘Hind’s Hall’ ile başta ABD başkanı Joe Biden olmak üzere ülkesindeki siyasetçileri tutumları nedeniyle eleştiriyor. ABD’nin dört bir yanında devam eden öğrenci eylemlerine de destek veren rapçi yeni şarkısını İsrail’in Refah’a düzenlediği saldırıyla aynı gün paylaştı.

Macklemore Gazzeli çocuktan etkilenip yazdı

Gerçek adı Ben Haggerty olan ABD’li rapçinin yayınladığı şarkı adını altı yaşındaki Gazzeli çocuk Hind’den alıyor. Gazzeli Hind ailesiyle birlikte İsrail saldırılarında katledilmişti. Bu olay sonrası New York’taki Columbia Üniversitesi’nde başlayan gösteriler ABD’nin diğer kampüslerine de yayılmış durumda. Kampüslerde kurulan çadırlara polisin sert müdahalesi gündemdeyken rapçi Macklemore yayınladığı yeni şarkısını hem Gazzeli Hind hem de öğrenci eylemcilere adıyor.

7 Mayıs’ta sosyal medya platformu X üzerinden paylaşılan videoda Macklemore üniversitedeki eylemlerin yanı sıra Gazze’den de görüntülere yer verdi. Şarkının en vurucu kısmıysa İsrail’in katliamlarının eleştirildiği bölümde ABD başkanı Joe Biden için söylenen “kan senin ellerinde” bölümü.

The Weeknd'den Gazze'ye iki milyon dolarlık bağışThe Weeknd’den Gazze’ye iki milyon dolarlık bağış

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.