Refik Anadol NBA takımının 11 milyon dolarlık projesinde

NBA takımlarından Los Angeles Clippers 2 milyar dolarlık yeni salon projesinde sanata da yer açıyor. 11 milyon dolar değerinde sanat eserleri salon projesinde yer alacak. Proje için seçilen altı sanatçıdan biri de Refik Anadol.

Kültür Sanat 24 Temmuz 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
Los Angeles'ta inşa edilecek salonun sanat çalışmalarında Refik Anadol'un da çalışmaları yer alacak.

Refik Anadol büyük projelerde yer almaya devam ediyor. Bunların en yenisi bir spor salonu. NBA’in güçlü takımlarından Los Angeles Clippers’in yeni salonunda sanat eserlerine de yer verilecek. Proje için seçilen altı sanatçıdan biri de Refik Anadol. Toplam 2 milyar dolara mal olacak Intuit Dome’da yer alacak sanat çalışmaları da milyonlarca dolar değerinde.

En büyük projelerden biri Refik Anadol’a ait

Los Angeles Clippers’ın sahibi Halo Sports and Entertainment’ın Ceo’su Gillian Zucker projenin lansman toplantısında yaptığı açıklamada “kentsel bir vaha, bir toplanma yeri olarak tasarlandı” dedi. Projenin sanat danışmanı Ruth Berson düzenlenen lansmanda Refik Anadol, Glenn Kaino, Patrick Martinez, Michael Massenburg, Kyungmi Shin ve Jennifer Steinkamp’ın tamamlanan altı eserini ve Charles Gaines’in bir eserini, katılımcılarla paylaştı. Büyük ilgi gören lansman toplantısına çok sayıda sanatçı, küratör, koleksiyoner ve siyasetçi de katıldı.

Refik Anadol’un ‘Living Arena’ projesi.

Salondaki en büyük iki çalışma, Refik Anadol’un ‘Living Arena’sı ve Jennifer Steinkamp’ın ‘Swoosh’u yüksek teknoloji de içeriyor. Açık hava plazasında yer alan ‘Living Arena’ 12 metre yüksekliğinde ve 21 metre genişliğinde bir LED ekranda gösteriliyor. Salona yakın Los Angeles Uluslararası Havaalanı’na (LAX) giren ve çıkan uçakların gerçek zamanlı diyagramıyla yapay zeka kullanılarak oluşturulan diğer anlatı verilerinin yanı sıra şematik formda gerçek hayattan bir basketbol oyunu arasında geçiş yapıyor.

Massive Attack'ın İstanbul konserinde gündem Filistin'diMassive Attack’ın İstanbul konserinde gündem Filistin’di

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.