Refik Anadol’dan Gaudi’ye: Saygılar bizden

Yaptığı çalışmalarla son yıllarda dünyanın dört bir yanında dikkat çeken Refik Anadol'un bu seferki adresi Barcelona oldu. UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesinde yer alan şehrin Gaudi'nin ünlü mimari eseri Casa Batlló'nun ön cephesine Anadol'un çalışması yansıtıldı.

Kültür Sanat 9 Mayıs 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Refik Anadol, Casa Batlló'nun ön cephesine yanstılan çalışmasını Instagram hesabından da paylaştı.

Barcelona, Refik Anadol’un yeni çalışmasına ev sahipliği yaptı. Barcelona’yı Barcelona yapan Gaudi’nin imzasını taşıyan Casa Batlló’nun ön cephesi adeta bir görsel şöylene ev sahipliği yaptı. Binlerce insanın izlediği ‘Yaşayan Mimari: Casa Batlló’ adlı gösteriyi sanatçı Refik Anadol, kişisel Instagram hesabından da paylaştı.

Son yılların alanında en çok tanınan ve aranan isimlerinden biri olmayı başaran Refik Anadol, gerçekleştirdiği görsel gösteri sonrası yaptığı paylaşımda “Sevgili dostlar, dün gece tarihi bir geceydi! Kamusal sanatın yarattığı gerçek sevgiyi ve gücünü hissettik. Casa Batlló’nun inanılmaz cephesini bir tuval olarak, Gaudi’nin tüm yaşamının veri setini bir ışık pigmenti olarak birlikte kullanıp Gaudí’nin dehasını onurlandırdık!” dedi.

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

Refik Anadol (@refikanadol)’in paylaştığı bir gönderi

Yüzbinlerce beğeni aldı

Binlerce sanatseverin tanıklık ettiği gösteri hakkında sosyal medyada hislerini paylaşan Refik Anadol, “Yaşayan Mimari: Casa Batlló herkes, her yaş ve kültür içindi! Barselona’ya tüm kalbimle çok teşekkür ederim!” dedi. Gaudi’nin çok sayıda eserine ev sahipliği yapan Barcelona’nın bu tarihi yapısında gerçekleşen gösterinin ses tasarımında da Kerem Karaoğlu’nun imzası var. Anadol, paylaşımında projede birlikte çalıştığı isme de teşekkür etmeyi ihmal etmedi. Anadol’un paylaşımı Instagram’da 200 binden fazla beğeni aldı. Anadol, geçen hafta kapılarını açan İstanbul Modern’de de yeni bir çalışmaya imza atmıştı.

Casa Batlló, Gaudi’nin başyapıtları arasında gösteriliyor.

UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesinde

Barcelona’nın her bir noktasında imzası bulunan Antoni Gaudi’nin başyapıtı olarak kabul edilen Casa Batlló, ünlü mimar tarafından inşa edilmesinin ardından 1904’teki kapsamlı restorasyonunu da bu isme borçlu. Dışavurumcu ve Katalan modernizminin etkilerini taşıyan tarihi yapı, ‘Kemikler Evi’ olarak da anılmakta.

2005 yılında UNESCO’nun Dünya Kültür Mirası Listesi’ne dahil edilen yapı, Barcelona’nın en çok turist çeken noktalarından biri. Ön cephesindeki ejderhanın sırtını andıran görüntü, Casa Batlló’nun en karakteristik yönünü olma özelliği taşıyor. Günümüzde çeşitli kültür sanat etkinliklerine ev sahipliği yapan mekânı Batlló ailesi, 19. yüzyılın sonlarında bir konut projesi olarak Gaudi’ye sipariş etmişti.

CerModern bir efsaneyi ağırlıyor: Şevket Dağ

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.