Ridley Scott’tan bu kez bir müzik hikâyesi: Bee Gees filmi geliyor

Şarkılarıyla bir döneme demga vuran Bee Gees grubunun hikâyesi beyaz perdeye taşınıyor. Albümleri milyonlar satan 1970'lerin kült grubunun hikâyesini sinema diliyle anlatacak isimse yönetmen Ridley Scott.

Kültür Sanat 18 Şubat 2024
Bu haber 7 ay önce yayınlandı
Bee Gees, özellikle 1980'li yıllara damga vurmuştu.

Onların hikâyesi 1960’larda o müziğin merkezlerden epey uzakta, Avustralya’da başlamıştı. Oradan çıkıp seslerini önce taşındıkları ülke İngiltere ardından da tüm dünyaya duyuran Bee Gees grubu bugün müziğin efsaneleri arasında yer alıyor. Dans şarkıları yıllardır partilerin değişmezleri arasında yer alan grubun müzikal yolculuğu nihayet beyaz perdeye taşınıyor. Üstelik de günümüzün en büyük yönetmenlerinden biriyle. ‘Napoleon’ filmi geçen yıl gösterime giren ve ‘Gladyatör 2’nin çekimlerini tamamlayan Ridley Scott bu kez bir müzik hikâyesine el atıyor.

Bee Gees 120 milyondan fazla kayıt satmıştı

Ridley Scott yeni film projesinde grup üyelerinin hayat hikâyelerine, bir araya gelişleri ve yükselişlerine odaklanacak. Barry, Maurice ve Robbin Gibb adlı üç kardeşin kurduğu Bee Gees filminin yapımcılığını Graham King, Stacey Snider ve Michael Pruss üstlenecek. Filmin senaryosunda ise Scott’ın ‘Gladyatör’de de birlikte çalıştığı John Logan’ın imzası var.

“Stayin’ Alive,” “More Than A Woman” ve “How Deep Is Your Love” gibi unutulmaz şarkılara imza atan Bee Gees grubundan 2003’te Maurice Gibbs, 2012’de de Robin Gibb hayatını kaybetmişti. Filmin dağıtımını grubun şarkı da haklarına sahip olar Paramount şirketi üstlenecek. Bugüne kadar 120 milyondan fazla albüm satan grubun hayattaki tek üyesi Barry Gibb son olarak 2007 yılında ‘Drown on the River’ adlı bir tekli yayınlamıştı.

Fragmanlı Vizyon Raporu: Türk filmleri coşkusuFragmanlı Vizyon Raporu: Türk filmleri coşkusu

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.