Ridley Scott’tan Russell Crowe’a: Artık çok geç yalvarma, dönüş yok o yıllara

'Gladyatör 2' için tüm dünya geri sayımda. 15 Kasım'da gösterime girecek filmin kadrosunda yer almayan Russell Crowe'un sitemlerine yönetmen Ridley Scott'tan cevap geldi: "Commodus öldü."

Kültür Sanat 5 Eylül 2024

Russell Crowe’un sitemleri Ridley Scott’ı çileden çıkardı. 15 Kasım’da yeni filmi ‘Gladyatör 2’ gösterime girecek olan İngiliz yönetmen kendisine yönelik sitemlere Empire dergisine yaptığı açıklamalarla cevap verdi. Scott ‘Gladyatör 2’de neden Russell Crowe’a danışmadığını şu sözlerle açıklıyor. “Crowe orijinal Gladyatör’de Commodus’u yenip Roma’yı Marcus Aurelius’un istediği gibi yeniden kurduktan sonra ünlü bir şekilde ölen Maximus Decimus Meridius’un başrolünü oynamıştı. ‘Gladyatör 2’nin hikayesinde bu kez Lucius Verus (Paul Mescal) başrolde olacak ve Maximus’un izinden giderek gladyatör olup Roma’yı yozlaşmış liderlerinden kurtarmaya çalışacak.”

Ridley Scott: ‘Maximus öldü’

Yönetmen Ridley Scott, Russell Crowe’un sitemlerine yönelik açıklamada “Açıkçası olay örgüsü burnumuzun dibindeydi. Sanırım burnumuzun dibinde olduğu için çok basit olduğunu düşündük. Bence o hala dünyanın en iyi aktörlerinden biri ve bence iyi bir ilişkimiz var. Umarım öyle olur. Kendisine danışılmadığı için sızlanmaya başlamadığı sürece. Neden söyleyeyim ki? O (Maxiumus) öldü!” dedi.

10Haber Antik Rotalar: Adana'da kolezyum Karadeniz'de Efes10Haber Antik Rotalar: Adana’da kolezyum Karadeniz’de Efes

“Russell Crowe ilk filmin başarısının ayrılmaz bir parçası olmasına rağmen, Maximus’un kaderi göz önüne alındığında onunla bir devam filmi işe yaramazdı” diye Ridley Scott “Maximus’un yeraltı dünyasında uyanmasını ve diriltilmeden önce mitolojik varlıklarla karşılaşmasını içeren bir devam filminin daha önceki yinelemeleri vardı. Ancak bu Gladyatör’ün mükemmel sonunu baltalayacağı ve mitolojik bir hikayeye sarsıcı bir geçiş olacağı için işe yaramazdı” diyerek geçmişte merkezinde Gladyatör’ün yer aldığı farklı bir proje için hazırlık yaptıklarını da söyledi.

Roma'nın kanlı yüzü: Arenada ölmek ya da ölmemekRoma’nın kanlı yüzü: Arenada ölmek ya da ölmemek

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.