Rihanna müzikle değil ama ticaretle servetine servet kattı

Rihanna artık müzisyen kimliğinden ziyade ekonomik yatırımları ve servetiyle gündemde. Son albümünü sekiz yıl önce yayınlayan Barbadoslu müzisyen dinleyicilerin beklentilerine rağmen müzikal çalışmalarından ziyade ticari atılımlarıyla öne çıkıyor.

Kültür Sanat 22 Mart 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı

Yayınladığı son albümün üstünden sekiz yıl geçen Rihanna ticari başarılarıyla gündemde. Son olarak Hindistan’ın en zengin insanı Mukesh Ambani’nin oğlunun düğününde sahne alan şarkıcı kazandığı parayla konuşulmuştu. 90 dakika konser veren müzisyen bu performans karşılığında altı milyon dolar kazandı. Geçen yıl Forbes’un En Güçlü Kadınlar listesine giren Barbadoslu müzisyen ticari girişimleriyle de başarıdan başarıya koşuyor.

Savage X Fenty adlı iç çamaşırı markası ve Fenty Beauty adında güzellik markası bulunan Rihanna’nın servetinin şu anda 1.4 milyar dolara ulaştığı tahmin ediliyor. Fenty Beauty ile 1 Nisan’da Çin pazarına da girecek olan müzisyen geniş bir dinleyici kitlesine sahip olduğu bu coğrafyada servetini daha da artıracak. Dünyanın servet elde eden en genç isimlerinden biri olan Rihanna bu başarısını müzikal çalışmalarından ziyade yatırımlarıyla elde etti.

Rihanna yıllardır albüm yapmıyor

Bu yılki Super Bowl’da sahne alan Rihanna 2016’da yayınladığı ‘Anti’den sonra yeni bir çalışmaya imza atacağının sinyallerini verdi. Katıldığı davette gelen soru üzerine Rihanna “Daima turne yapmak isteriz. Yeni müzik olduğunda turne yapmak istiyorum. Son turnem uzun zaman önceydi. Hayranlarımın yeni albüm beklemesinin onların hakkı olduğunu düşünüyorum” dedi. Bugüne kadar sekiz albüm çıkaran 35 yaşındaki yıldız ekim ayında Live Nation şirketiyle hem dünya turnesi hem de iki yeni albüm için yaklaşık 40 milyon dolarlık anlaşmaya imza atmıştı. Bu anlaşmanın 2024 ve 2025 yıllarını kapsadığı düşünülüyor.

Beyoncé ve Taylor Swift Amerikan siyasetinin de merkezindeBeyoncé ve Taylor Swift Amerikan siyasetinin de merkezinde

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.