Rod Stewart şarkılarının haklarını 100 milyon dolara sattı

Efsane müzisyen Rod Stewart müzik kataloğunu sattı. Geçen hafta toplam değeri 1.2 milyar dolara ulaşan kataloğunun yarısı satılan Michael Jackson'ın ardından İngiliz müzisyen Rod Stewart'ın şarkıları da 100 milyon dolara yeni alıcısını buldu.

Kültür Sanat 17 Şubat 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı
Rod Stewart

Amerikan caz ve pop standartlarından oluşan ‘Swing Fever’ albümünü yayınlayan Rod Stewart’tan sürpriz karar. ‘All for Love’, ‘Baby Jane’, ‘Maggie May’, ‘Downtown Train’ ve daha nice unutulmaz şarkıya imza atan müzisyen tüm şarkı kataloğunu sattı. Amerikan caz ve pop standartlarından oluşan ‘Swing Fever’ albümünü yayınlayan müzisyen, şarkılarının haklarını iş insanı Irving Azoff’a 100 milyon dolara sattı.

Rod Stewart şarkıları zirveye yerleşmişti

Irving Azoff’un sahibi olduğu Iconic Artists Group’tan yapılan açıklamada eserlerin şirket bünyesine katıldığı belirtildi. Katalogda Rod Stewart’ın bir numaraya yükselmiş 10 albümünün tüm şarkıları yer alıyor. Sanatçının sattığı kataloğunda Faces grubuyla kaydettiği şarkılar da yer alıyor. 32. albümünü kutlayan İngiliz müzisyen, bir yandan da dünya turnesinin heyecanını yaşıyor.

İkinci Dünya Savaşı’nın bittiği yılda, 1945’te Londra’da dünyaya gelen Rod Stewart, ilk gençlik yıllarından itibaren dinlemekten büyük zevk aldığı Sam Cooke ve Muddy Waters gibi efsane müzisyenlerin kendisinde çok özel bir yere sahip olduğunu söyleyen şarkıcı, ‘Swing Fever’ albümünü anlattığı röportajında, güncel müzik hakkındaki düşüncelerini de paylaştı. Cover albümünde Doris Day ve Louis Armstrong’un şarkılarını seslendirdi.

İstanbul Müzik Festivali'nden 'kökler'e selamİstanbul Müzik Festivali’nden ‘kökler’e selam

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.