RTÜK’ten ‘Kızılcık Şerbeti’ne deterjan cezası

RTÜK daha önce kadına şiddeti özendirdiği gerekçesiyle yayın durdurma ve idari para cezası verdiği Show TV dizisi 'Kızılcık Şerbeti'ne bu kez de deterjan reklamı nedeniyle ceza verdi.

Kültür Sanat 22 Şubat 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK)’ün Show TV dizisi ‘Kızılcık Şerbeti’ne ceza verme ‘alışkanlığı’ devam ediyor. Daha önce kadına şiddeti özendirdiği gerekçesiyle yayın durdurma ve idari para cezası alan diziye bu kez de usulsüz ürün yerleştirme gerekçesiyle idari para cezası verdi.

RTÜK’ten yapılan yazılı açıklamaya göre Üst Kurul vatandaşlardan gelen “Dizideki başörtülü kadınlara yaptırılan İsrail menşeili ürün reklamlarıyla ilgili” şikayetler üzerine dizi incelemeye alındı. Yayınlanan raporda yapımda yer alan ürün yerleştirme uygulamalarının usulsüz olduğunu tespit edildi.

RTÜK üyesi İlhan Taşçı sosyal medya hesabından verilen cezaları duyurdu. Taşçı ‘Kızılcık Şerbeti’ne verilen cezayı aktarırken RTÜK’ün niyetinin zaten ceza vermek olduğunu yazdı:

“RTÜK’ten temizlik deterjanına ceza! Show TV’de yayınlanan Kızılcık Şerbeti dizisinde temizlik deterjanı ve yumuşatıcıya “ürünler için aşırı vurgu” yapıldığı savıyla kanala % 2 para cezası kesildi. Niyet ceza olunca bazen kahve bazen deterjan bazen de yumuşatıcı bahane oluyor!”

Yargı 'Kızılcık Şerbeti'ni akladı, RTÜK cezasını iptal ettiYargı ‘Kızılcık Şerbeti’ni akladı, RTÜK cezasını iptal etti

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.