RTÜK’ten yayınlanmamış skece soruşturma

Televizyonun en çok izlenen yapımlarından 'Güldür Güldür Show' bir skeçle gündemde. RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin'in sosyal medya hesabından “Gazilere dil uzatan bu insanları kınıyorum" notunu paylaşıp yayınlanmayan skece soruşturma başlattı.

Kültür Sanat 3 Şubat 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı
Güldür Güldür Show, Ali Sunal'ın moderatörlüğünde yayınlanan bölümleriyle büyük ilgi görüyor.

Gani Müjde’nin yazdığı Güldür Güldür Show’a RTÜK soruşturması. Ali Sunal’ın moderatörlüğünde yayınlanan her bölümüyle büyük ilgi gören yapıma soruşturma açılmasının nedeni ise bir skecinde gazilere hakaret edildiği. Programın skeciyle ilgili sosyal medyada kampanya başlatıldı. Gazeteci Birsen Altuntaş’ın haberine göre programa yönelik açılan RTÜK soruşturmasının yanı sıra çok sayıda da tepki ve hakaret geldi.

Tepkiler, RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin’in ‘Güldür Güldür Show’ hakkında sosyal medya paylaşımı sonrası daha da arttı. Şahin paylaşımında “Gazilere dil uzatan bu insanları kınıyorum. Vatan ve bayrak için canını, bedenini feda eden Gazilerimize yapılan saygısızlık kabul edilemez. Ulvi Gazilik mertebesini parayla kıyaslayacak kadar şuursuz, hadsiz sözlerin yer aldığı yayın ile alakalı inceleme başlatılmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur” dedi.

Skeç Show TV’de yayınlanmadı

Ali Sunal’ın moderatörlüğünde toplumsal konularla ilgili de zaman zaman çok cesur skeçlere yer verilen ‘Güldür Güldür Show’da gazilere yönelik skecin tepki görmesi üzerine Gani Müjde’den de açıklama geldi. Gani Müjde açıklamasında “Topluca delirdik yahu. Twiti görünce ne yapmışlar diye skeci defalarca izledim. Gazilerle değil ; tam tersi gazilere saygısızlık yapanlarla dalgasını geçiyor. Yorumları okudum meseleyi “islam düşmanlığına” kadar götürenler bile olmuş. RTÜK de bunları ciddiye alıp soruşturma açmış. Daha ilginci bu skeç televizyonda yayınlanmamış zaten… Topluca bir tımarhanede yaşıyoruz. Sonumuz hayrolsun…” dedi.

Tüm bu gelişmeler yaşanırken programın yayınalndığı yayınlandığı Show TV de bir açıklama yaptı. Açıklamada sosyal medyada eleştiri konusu yapılan Güldür Güldür skecinde yer alan ifadeler, kanal yönetimimizin yayın ön izlemesi neticesinde, program yapımcısı ile de mutabık kalınarak yayınlanmaya uygun görülmediğinden Show TV ekranlarında yayınlanmamıştır. Durumu kamuoyunun bilgisine saygıyla sunuyoruz” denildi.

Fragmanlı Vizyon Raporu: Türk filmleri coşkusuFragmanlı Vizyon Raporu: Türk filmleri coşkusu

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.