Saat 9’u 5 geçe sinemalarda

Gösterime girdiği ilk hafta gişede büyük başarı elde eden 'Atatürk' filmi bugün saat 9'u 5 geçe Türkiye genelinde pek çok sinemada izleyiciyle buluşacak. Öte yandan filmde Mustafa Kemal, Zübeyde Hanım ve Milli Mücadele kahramanlarının giydiği kıyafetler Emaar Square Mall'da sergilenmeye başladı.

Kültür Sanat 10 Kasım 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı

Sinemalarda büyük ilgi gören ‘Atatürk’ filmi bu sabah saat 9’u 5 geçe sinemalarda izleyiciyle buluşacak. Mustafa Kemal Atatürk’ün hayatını kaybettiği gün ve saatte ülke genelindeki pek çok sinemada izleyiciyle buluşacak. Film gösteriminden önce Gazi Mustafa Kemal için bir dakikalık saygı duruşunda bulunulacak. İstiklal Marşı’nın ardından film gösterimi gerçekleşecek. 3 Kasım’da gösterime giren film ilk hafta sonu 300 bine yakın kişi tarafından izlenmişti. Mehmet Ada Öztekin’in yönetmenliğini üstlendiği filmde Atatürk’ü Aras Bulut İynemli canlandırıyor.

Kumaşlar Yeni Zelanda’dan geldi

‘Atatürk’ filminin kostümleri, tasarımcı Gamze Kuş tarafından hazırlandı. Halk kostümleri için yaklaşık 10 bin metre kumaş kullanılırken yalnızca ana oyuncuların kostümleri için ise yaklaşık 7 bin metre kumaş kullanıldı. Üç bin kostüm için dört atölye 30 hafta süreyle üretim yaptı. Kostümlerin eskitilmesi için ise yedş kişilik ekip 16 hafta boyunca aralıksız bir şekilde çalıştı. 1910’lu yılların kumaşlarının dokusunu aslına uygun yansıtılabilmek için askerî kostümlerin iplikleri Yeni Zelanda’dan getirtildi.

‘Atatürk’ filminin kostümleri Emaar Square Mall’da sergileniyor.

Binlerce kilometre uzaktan getirilen bu özel kumaşlar Uşak’ta örüldükten sonra Kayseri’de dokundu. Böylece tam 12 bin metre kumaş, belirlenen renk tonlarında üretildi. Tasarımları Mücella Mert’e ait 2.500 şapka, 3 atölyede 16 haftada üretildi. 300 Anzak askeri şapkası, film için özel olarak Avustralya’dan getirtildi. Hazırlığı 1,5 yıl, çekimleri yaklaşık 4,5 ay süren ‘Atatürk’ sinemada iki film halinde izleyiciyle buluşuyor. 3 Kasım’da gösterime giren ilk filmin ardından ikinci yapım da 5 Ocak tarihinde gösterime girecek.

Atatürk için sinemalara akın var: İlk üç günde 269 bin kişi izlediAtatürk için sinemalara akın var: İlk üç günde 269 bin kişi izledi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.